Vijesti 13.12.2018.

Optužnica zbog brutalnog premlaćivanja u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Mirka Vrbanjca (29) iz Kneževa i Alena Đuzela (30) iz Banjaluke.

Optuženi su da su prije dvije godine pokušali ubiti Nebojšu Kojića (37) iz Modriče.

Nakon brutalnog premlaćivanja, uzeli su mu 30 maraka, a kritični događaj se desio 11. januara 2017. godine.

Spomenuti dvojac se tereti da su se sa Kojićem i D.S. koji je bio sa njim u društvu kobnog dana sukobili oko 1.35 sati u jednom banjalučkom kafiću, a zatim su tuču nastavili u Ulici Patrijarha Makarija Sokolovića, u neposrednoj blizini banjalučke Ferhat-pašine džamije.

U optužnici se navodi da je Vrbanjac više puta šakom udario Kojića, a nakon što je ovaj pao na asfalt, nastavio ga je udarati nogom u glavu. Za to vrijeme Đuzel je nasrnuo na D.S., a onda su ga obojica udarali, da bi ga kasnije otjerali sa mjesta događaja.

U trenutku kada se Kojić pridigao sa asfalta, nasrnuli su na njega, naizmjenično ga udarajući šakama, i gazeći nogama u predjelu glave.

Dok je Kojić klečao, optuženi Đuzel je dva puta udario njegovom glavom o asfalt, a zatim mu više puta đonom cipele gazio glavu, usljed čega je Kojić izgubio svijest. Đuzel mu je zatim iz džepa izvadio 30 KM, nakon čega su obojica pobjegli.

“Udaljili su se lica mjesta i ostavili oštećenog u besvjesnom stanju i okrvavljenog da leži na asfaltu prekrivenim snijegom, iako su bili svjesni da postoji mogućnost da kod oštećenog usljed zadobijenih povreda koje su mu nanijeli, te besvjesnog stanja i izrazito niske vanjske temperature, od minus 11 stepeni, može nastupiti smrt”, zaključuje se u optužnici.

Kojiću su nanesene brojne povrede u predjelu glave, među kojima su prelomi jagodične kosti, viličnog sinusa, nosa i drugo.

(Mondo)