Vijesti 11.02.2019.

Otac plačući zatražio kaznu za optuženog Jokanovića

ČITANJE: 1 minuta

Saša Bursać iz Laktaša zatražio je juče u banjalučkom Okružnom sudu krivično gonjenje po svim tačkama optužnice za vozača Savu Jokanovića, optuženog da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj mu je poginuo sin Aleksandar Bursać.

On je plačući od Vijeća zatažio da ga kazni, a da mu odšteta ne treba, te ispričao da je načuo da je Jokanović govorio da je njegovom sinu napravio spomenik, što, kako kaže, nije tačno.

“To me boli i ne mogu da shvatim da ima takvih ljudi. Bio je na sahrani, a u dvije godine nije me pitao kako sam”, plačući je rekao Bursać.

Vesna Rujević, Jokanovićev advokat, istakla je da njen klijent tvrdi da nikad nije pričao da je podigao spomenik pokojnom Aleksandru.

Jokanovića optužnica tereti da je u mjestu Rovine, kod Gradiške, nesreću skrivio 22. oktobra 2016. godine, kada je vozeći pod dejstvom alkohola sletio s puta i pežoom 307 udario u stub rasvjete. U toj nesreći teško je povrijeđen suvozač u vozilu Aleksandar Bursać, koji je nakon nesreće bio sedam dana u komi i preminio 29. oktobra. Osim njega, povrijeđen je i putnik Dušan Kerezović, a kako se navodi u optužnici Jokanović je u vrijeme nesreće u krvi imao oko 1,71 promil alkohola.

(Nezavisne)