Otkrivamo: Karadžićeva kćerka novi potpredsjednik Narodne skupštine

sonja_karadzic
Sonja Karadžić-Jovičević, poslanik Srpske demokratske strane (SDS) i kćerka prvog predsjednika RS, najizgledniji je kandidat za potpredsjednika Narodne skupštine RS ispred SDS-a, ukoliko se ova partija odluči da prihvati ovu poziciju, saznaje Banjaluka.net.

Nakon što je postalo da izgledno da će SNSD pristati na zahtjeve opozicionog bloka da smijeni aktuelnog potpredsjednika parlamenta Nenad Stevandić, koji bi, kako stvari stoje, bio opet nominovan za ovu poziciju ali kao kandidat poslaničkog kluba SDS-K-a, u SDS-u su sve bliže odluci da za potpredsjednika nominuju kćerku Radovana Karadžića.

Karadžić-Jovičević: Vjerovatno ću prihvatiti funkciju

U izjavi za Banjaluka.net, Sonja Jovičević Karadžić nije željela ni da potvrdi ni da demanutuje informaciju da najvjerovatniji izbor stranke za potpredsjednika parlamenta.

– Ne mogu ništa da vam potvrdim, ne mogu naravno ni da opovrgnem. Sačekaću stav predsjednika i Predsjedništva SDS-a. Vjerovatno ću da prihvatim funkciju, ali ću razmišljati o tome kada to bude konkretizovano ili bar konkretnije nego što je u ovom momentu – kazala je ona.

Izvori iz vrha SDS-a tvrde za Banjaluka.net da Karadžić-Jovičević nije pretjerano zainteresovana za ovu funkciju, ali da će poslušati sugestije stranačkog vrha pod uslovom da SDS uopšte pristane da pod ovim uslovima vrati na poziciju potpredsjednika parlamenta.

– Procjena je da je ona u ovom trenutku najbolji izbor jer je od ulaska u skupštinu do danas pokazala zavidne političke vještine ali i spremnost za kompromis, što je neophodno za ovu funkciju. Međutim, konačna odluka još nije donesena, jer još nismo načisto u vezi toga da li da u ovakvoj političkoj situaciji uopšte ulazimo u rukovodstvo parlamenta – tvrde izvori Banjaluka.net-a.

Glamočak: Nećemo se odreći potpredsjednika

Bez obzira na to, Nedeljko Glamočak, poslanik SDS-a, kaže za Banjaluka.net da ovoj partiji, po Poslovniku NS RS, pripada potpredsjednička fotelja i ističe da će, uprkos svemu, popuniti to mjesto.

– Ipak, još ne mogu da izlazim sa imenima kandidata jer ih još ne znamo s obzirom na to da, iskreno, nismo ni očekivali da će skupštinska većina udovoljiti našim zahtjevima – ističe Glamočak.

Odnedavno, poslanici SDS-a bojkotuju skupštinska zasijedanja kad parlamentom  predsjedava dojučerašnji kolega Nenad Stevandić, koji je u međuvremenu napustio njihove redove pod obrazloženjem da rukovodstvo SDS-a vodi “probosansku politiku”.

U SDS-u traže da Stevandić odstupi sa ove pozicije i da im se vrati pozicija potpredsjednika NS RS, pošto je on prvobitno izabran kao kandidat SDS-a.

Vladajuća koalicija do sada je odbijala njihove zahtjeve.

Međutim, šef poslaničkog kluba SNSD-a Radovan Višković najavio je prije nekoliko dana da će već na idućoj sjednici parlamenta ispuniti zahtjeve opozicionog bloka i udovoljiti zahtjevu SDS-a.

(Banjaluka.net)

Kinezi pregovaraju sa “Prijedorputevima” o proizvodnji asfalta za auto-put Banjaluka – Prijedor

Preduzeće Prijedorputevi je započelo pregovore s kineskom kompanijom China Shandong International Economic u vezi  s proizvodnjom asfalta za izgradnju autoputa Banjaluka – Prijedor, pri čemu je uzeta u obzir činjenica da se u Kamičanima, na sredini trase, nalazi asfaltna baza, najpogodnija za ove radove. Vijest je potvrdio Dragan Čorokalo, direktor Fortis grupe, u čijem sastavu posluju

U subotu manifestacija „Drinić kroz igru i pjesmu“

Kulturno umjetničko društvo (KUD) „Grmeč“ iz Drinića u opštini Petrovac, sedmi put po redu organizuje tradicionalnu manifestaciju Veče folklora „Drinić kroz igru i pjesmu“, koja će biti održana u subotu 14. decembra ove godine.

OTKRIVAMO: Draško Aćimović kandidat DNS-a za člana Savjeta ministara BiH

Demokratski narodni savez uspio je da, u komunikaciji sa koalicionim partnerima, dobije jedno ministarsko mjesto u novom Savjetu ministara BiH, a resor za ljudska prava i izbjeglice, koji će pripasti DNS-u, ova stranka namijenila je Drašku Aćimoviću, saznaje opcija.net. Aćimović je rođen 1965. u Banjaluci, a tokom devedesetih je, navodno, imao značajnu poslovnu karijeru u

MEĐUNARODNA AKCIJA “MADAGASKAR”: MUP RS uhapsio Holanđanina u Banjaluci

Kornelis Marinus van Velzen, rođen u Lindenu u Holandiji priveden je u prostorije Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u Banjaluci, potvrdila načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović. Miljanovićeva je ranije danas izjavila da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji

Popularni rep-kor sastav “Straight Jackin” u banjalučkom KSB-u

Predstojeći vikend u banjalučkom KSB-u biće obilježen još jednim odličnim nastupom. U subotu 14. decembra očekuje nas popularni rep-kor sastav Straight Jackin. Poznat po jasnim tekstovima i energičnoj svirci, ali i mješanju žanrova, ovaj sastav na sceni je od sredine devedesetih, a prvi album bio je “Ulaz se otvara češće”. Za vrijeme studija režije u

NAJAVLJEN TREĆI „BL RISING“: Humanitarni događaj posvećen alternativnoj muzici

U organizaciji Udruženja građana „Kultura kulturi“ iz Banjaluke, u banjalučkom klubu „City pub“ 3. i 4. aprila sljedeće godine (petak i subota) po treći put biće održan „BL Rising“, smotra humanitarnog karaktera posvećena alternativnoj muzici i autorskim bendovima. Nakon dva uspješna izdanja „BL Rising“ polako postaje jedan od značajnijih događaja posvećenih različitim muzičkim žanrovima i

Pogledajte rezultate mjerenja kvaliteta vazduha za 6-8. decembar

Izvještaji o rezultatima kontinuiranog mjerenja aerozagađenosti, koje za Grad obavlja Institut za građevinarstvo „IG“, svakodnevno se objavljuju njihovom sajtu. U skladu sa metodologijom mjerenja, rezultati za PM10 (čestice čađi) objavljuju se svakih sedam dana. Ovdje pogledajte najnoviji izvještaj: za period 6-8. decembar 2019. godine…