Magazin 15.04.2019.

OTVARANJE “ŽENSKE SOBE” Umjetnice i žene iz kreativnog sektora izlažu svoje radove

ČITANJE: 1 minuta

U Muzeju savremene umjetnosti u Banjoj Luci, u ponedjeljak uveče, biće otvorena „Ženska soba“ – projekat koji zajednički realizuju umjetnička platforma „Prostor“ i MSU RS, kao dio pratećeg programa izložbe „Percepcije: Cvijet je najljepši kad je neubran“.

Projekat „Ženska soba“ ima za cilj da udruži umjetnice i žene iz kreativnog sektora te mlade liderke svoga doba u jedan prostor, u ovom slučaju metaforično prikazan kroz prostor ženske sobe koja će biti postavljena u MSURS.

U ovom prostoru će svaka od učesnica imati priliku da pokaže svoj rad te da kroz nekoliko panela govori o poziciji žene, njenog postojanja, djelovanja ali i identiteta, sa posebnim osvrtom na izložbu „Percepcije: Cvijet je najljepši kad je neubran“ te kulturološkim razlikama Velike Britanije i Bosne i Hercegovine.

– Biće održana četiri panela te događaji povodom otvaranja i zatvaranja „Ženske sobe“. Svaka od večeri nosi specifičan naziv u skladu sa temom razgovora, a njih je imenovala umjetnica Sandra Dukić koristeći autentične i šaljive narodne poslovice – najavljeno je iz Muzeja savremene umjetnosti RS

Projekat „Ženska soba“ trajaće do 25. aprila i nalazi se u programu „Proljeće u Banjaluci“.