Vijesti 14.12.2018.

OTVARANJE ZIMZOGRADA Večeras počinje “Banjalučka zima”

ČITANJE: 1 minuta

Otvaranjem „Zimzograda“ u Parku „Mladen Stojanović“, večeras u 18 časova počeće višednevna manifestacija „Banjalučka zima“.

U okviru „Zimzograda“, koji će trajati do 31. januara 2019. godine, biće organizovano mnogo zanimljivih događaja za djecu i roditelje, među kojima su i „Fan park“ dječje igralište, „Praška bajka“ u kojoj će biti smještena ugostiteljska zona, te veliko klizalište „Ice park“.

Na dan otvaranja, kako je najavio organizator agencija „Mint“, biće upaljeno više od 300.000 lampica.

Inače, „Banjalučka zima“ donosi atraktivne sadržaje, čija će kruna biti trodnevni, veliki koncerti tokom novogodišnjih praznika, po uzoru na regionalne centre. Za 30. decembar planiran je koncert pjevača Harisa Džinovića, u novogodišnjoj noći Željka Samardžića i Nikole Rokvića, dok će 1. januara publiku zabavljati Željko Joksimović.

Banjalučani i turisti koji za Novu godinu posjete najveći grad Srpske moći će da posjete atraktivne turističke sadržaje u Parku „Mladen Stojanović“, na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i u parkiću kod Narodnog pozorišta Srpske, te prigodnu novogodišnju prodaju na Trgu Krajine.

Plato ispred Muzeja savremene umjetnosti od sutra, 15. decembra, za najmlađe biće pretvoren u „Banjalučku bajku„, a parkić kod Narodnog pozorišta Republike Srpske nudiće 30 dana zabave (BeLive). Organizator događaja na ove dvije lokacije je agencija „Lucido“.

U „Banjalučkoj bajci“ biće organizovan i doček dječije Nove godine, uz nastup klovna, Djeda Mraza, balon-šou i plesno-akrobatski performans na svili.

Cilj ove manifestacije, čiji slogan je „Banja Luka te zove“, da se Banja Luka pozicionira kao regionalni turistički centar i da, kroz novogodišnji program i koncerte, privuče što veći broj turista.