Vijesti 27.01.2021.

Ovo je osumnjičeni za ubistvo u Laktašima: Danas mu se trebalo suditi za druga krivična djela

ČITANJE: 1 minuta

Bogdanu Vajukiću (23) iz Laktaša, osumnjičenom za ubistvo Gojka Veselića (76), za danas je bilo zakazano ročište u Okružnom sudu Banjaluka zbog nekoliko krivičnih djela počinjenih prije dvije godine.

Kao što je ranije objavljeno, Vajukić je uhapšen sinoć, a osumnjičen je da je pretukao Veselića, a potom njegovo tijelo bacio u bunar u blizini žrtvine kuće. Obdukcija tijela žrtve je, po nalogu tužioca, obavljena danas u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci, prenosi Mondo.ba.

“Za danas je bilo zakazano ročište u krivičnom predmetu protiv optuženog zbog krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari u sticaju sa krivičnim djelom protivpravno lišenje slobode i krivičnim djelom razbojništva , a koje nije održano iz razloga što optuženi nije pristupio istom”, potvrđeno je za Mondo u Okružnom sudu Banjaluka.

Vajukić je bio optužen da je u decembru 2018. godine na lokalnom putu u mjestu Miloševci, opština Laktaši, svojim automobilom marke “VW Golf” presreo vozilo “Mercedes”, onemogućio mu dalje kretanje, te na silu izvukao S.Ć. (24) i nanio mu povrede, zatim ga ugurao u svoj auto te ukrao oko 500 КM.

(A.M.)