Vijesti 08.05.2017.

Ovog mjeseca pet godina od smrti banjalučkih padobranaca

ČITANJE: 2 minute

Ovog mjeseca se navršava pet godina od tragedije u kojoj su u Zalužanima kod Banjaluke poginula petorica mladića, članova Padobranskog kluba Banjaluka, a iz Tužilaštva BiH i dalje nema odgovora o uzrocima koji su doveli do teške nesreće.

– Predmet je u radu – kratko su naveli iz Tužilaštva BiH na upite “EuroBlica” da li je Fakultet za saobraćaj i komunikacija u Sarajevu konačno dostavio nalaz vještačenja, a čije je plaćanje bilo sporno sve ove godine i da li su utvrđeni uzroci i eventualna krivična odgovornost za nezapamćenu tragediju koja je Banjaluku, BiH i region zavila u crno 20. maja 2012. godine.

Prije tačno dvije godine iz Tužilaštva BiH su imali drugačiji stav, jer su isticali da je istraga u ovom predmetu u završnoj fazi?!

– Potrebni su još samo rezultati opsežnog stručnog vještačenja i ubrzo će se donijeti odluka tužioca u ovom predmetu – poručili su u maju 2015. iz Tužilaštva BiH i dodali kako se istraga vodi na utvrđivanju i procesuiranju odgovornih osoba.

Podsjetimo, 20. maja 2012. godine oko 13 časova na trkaćoj stazi u Zalužanima srušila se “Cesna 182” u kojoj su bili članovi Padobranskog kluba Banjaluka, pilot Alen Crnalić (24), dugogodišnji instruktor padobranstva Nemanja Goronja (32), sportski padobranac Stefan Karanović (24), te tek punoljetni padobranci kojima je ovo trebalo da bude prvi pravi skok, Nikola Stević i Srđan Kosić.

– Ovo je bruka i sramota pravosudnog sistema, jer porodice već pet godina čekaju na jasan i nedvosmislen odgovor šta je bio uzrok pada aviona koji je doveo do nezapamćene tragedije i gubitka života petorice mladića iz Banjaluke – izjavio je izvor “EuroBlica” blizak pravosuđu.

Tokom istrage nakon pada aviona starog 40 godina, izuzeto je više od 150 kilograma dokumentacije.

Omer Kulić, glavni istražilac stručne Komisije za vazduhoplovstvo Ministarstva transporta i veza BiH, mjesec dana nakon tragedije i obavljene istrage izjavio da su uzroci pada aviona bili loše gorivo, tehnička neispravnost aviona, nepoštivanje elementarnih propisa u civilnom vazduhoplovstvu, preopterećenost aviona, kao i katastrofalni propusti Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH.

Prebacivanje nadležnosti

U prvim mjesecima nakon tragedije istraga je bila u nadležnosti Okružnog tužilaštva Banjaluka, koje je slučaj kasnije prebacilo Tužilaštvu BiH.

Okružno tužilaštvo Banjaluka je na račun sarajevskog Fakulteta za saobraćaj uplatilo 18.000 maraka, dok je preostali dio novca u iznosu od 38.000 maraka trebalo da uplati Tužilaštvo BiH.

(EuroBlic)