Pakistan: Zbog masakra u vojnoj školi obješene četiri osobe

masakr pakistan
masakr pakistan
U Pakistanu su obješena četiri muškarca povezana sa masakrom u vojnoj školi u Pakistanu prošlog decembra, kada je ubijeno više od 150 ljudi, većinom djece.

Ovu četvoricu je vojni sud osudio na smrt i oni su prvi obješeni u vezi sa napadom.

Talibanski militanti upali su u vojnu državnu školu u sjeverozapadnom gradu Pešavaru 16. decembra 2014. godine, podsjeća Bi-Bi-Si.

Masakr je izazvao talas oštrih mjera protiv militanata, formiranje vojnih sudova i ukidanje moratorijuma na smrtnu kaznu.

Početkom sedmice, načelnik generalštaba vojske Rahil Šarif potpisao je smrtne presude za četvoricu militanata.

Zvaničnici bezbjednosti rekli su da su četvorica pogubljena rano jutros u zatvoru u sjeverozapadnom gradu Kohat.

(Agencije)

SOCIJALISTI PREDLAŽU: Dragutin Škrebić kandidat za načelnika opštine Teslić

Opštinski odbor Socijalističke partije u Tesliću ne namjerava da ima pasivnu ulogu na lokalnim izborima iduće godine, o čemu svjedoči i objava SP na društvenim mrežama da za načelnika ove opštine predlažu Dragutina Škrebića, odnedavnog direktora Inspektorata Republike Srpske i ranijeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS. Objavu prenosimo u cijelosti. “Dana 12. 12. 2019. godine

AĆIMOVIĆ: Talijan sam po baki s mamine strane

Draško Aćimović, kojeg je Predsjedništvo DNS jednoglasno izglasalo za kandidata na funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH oglasio se otvorenim pismom za javnost nakon niza događaja u ovoj stranci u proteklim danima.