Vijesti 24.02.2017.

Palio korov i zapalio gume na deponiji

ČITANJE: 1 minuta

Požar i oblak gustog crnog dima uznemirili su juče popodne stanovnike Ramića i okolnih naselja. Vlasnik imanja u neposrednoj blizini regionalne deponije je palio korov i nisko rastinje pa su planule stare automobilske gume na dijelu odlagališta za otpad.

Direktor preduzeća “Depot”, u okviru kojeg posluje i deponija u Ramićima, Novo Grujić rekao je da nije bilo ljudskih žrtava ni materijalne štete, te da policija traga za osobom koja je prouzrokovala požar.

– Požar je izbio nešto poslije 13 časova, a lokalizovan je sa četiri vatrogasna vozila oko 15 časova. Moram da pohvalim rad vatrogasne službe. Prizor je bio neprijatan jer se zbog zapaljenih guma stvorio gusti crni dim, ali nije bilo opasnosti ni po ljude ni po imovinu. Vatra se kroz ogradu probila u krug preduzeća sa susjedne parcele – rekao je Grujić.

Iz Gradske uprave su rekli da se slična situacija desila i u selu Ledenice nadomak Krupe na Vrbasu. Jednom od stanovnika ovog sela koji je palio travu i nisko rastinje vatra se otrgla kontroli pa je planula obližnja šuma.

– Čovjek je odmah pozvao vatrogasce i ekipa sa jednim vatrogasnim vozilom je lokalizovala požar. Apelujemo na građane da se u čišćenju domaćinstava uzdrže od bilo kakvog oblika paljenja na otvorenom – rekli su iz Gradske uprave.

Portparol Centra javne bezbjednosti Marija Markanović rekla je da će, čim se stvore uslovi, biti izvršen uviđaj kako bi bio utvrđen uzrok požara na deponiji u Ramićima.

(glassrpske.com)