Politika 12.05.2016.

Pavić: DNS ostaje pri svojim principima da su protesti nepotrebni

ČITANJE: 1 minuta
pavic

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić pozdravio je danas reagovanje predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića koji je pozvao na uzdržanost i toleranciju na javnim skupovima u Republici Srpskoj.

“To je u duhu onoga što DNS sve vrijeme zagovara, a to je da su izbori jedini legalni način za provjeru vlasti. DNS je i sada spreman na izbore, s tim da oni budu na svim nivoima u Republici Srpskoj i BiH”, rekao je Pavić.

On je ponovio da DNS ostaje pri svojim principima da su protesti nepotrebni i da ulica nije mjesto za rješavanje političkih i drugih pitanja u Republici Srpskoj.

“DNS upozorava na to da ulica ni u jednoj zemlji nije riješila nijedno pitanje, nego je ostavila zavađene ljude i političke partije, haos i pustoš iza sebe. Nažalost, DNS je prisiljen da pozove svoje članstvo na miting jer 20 godina poslije rata da sada neko oslobađa Republiku Srpsku zaista je neprimjereno”, istakao je Pavić.

On je dodao da DNS samo hoće da pokaže da je za čvrstu i stabilnu Republiku Srpsku u dejtonskim okvirima.

“Što se tiče DNS-a, svi mogu izraziti svoje mišljenje, ali dirati institucije Republike Srpske u krvi stečene – to nema pravo niko. Iz tih razloga DNS će učestvovati na mitingu u subotu”, zaključio je Pavić.

(Agencije)