Vijesti 09.05.2021.

PDP: Kadrovi SNSD-a započeli NATO put BiH, a Dodik ga dovršava

ČITANJE: 2 minute

“Svega nekoliko kilometara od centra Banjaluke narednih dana će marširati vojnici NATO-a i to zahvaljujući podršci Milorada Dodika i predstavnika njegove stranke na nivou Republike Srpske i BiH, koji, iako su to ranije najavljivali, neće zaustavili predviđene aktivnosti sjeveroatlanskog saveza na Manjači”, saopšteno je iz PDP.

U saopštenju ističu da ni Dodik, ni Zoran Tegeltija, kao ni Željka Cvijanović ili Radovan Višković ni riječ nisu rekli na činjenicu da će 500 pripadnika Oružanih snaga BiH i čak 700 američkih vojnika vježbati zajedno u okviru programa „Brzi odgovor 21”.

“Indikativno ćutljivi su bili zvaničnici Srpske, inače na riječima protivnici NATO- a, kada je na prostor Republike Srpske ušao konvoj vojnih vozila snaga SAD-a, kao i da ga nadlijeću američki vojni helikopteri. Predsjedavajući Presjedništva BiH mora da kaže i zašto je po ko zna koji put prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske, ovaj put o vojnoj neutralnosti, te da prizna da je glavni NATO zagovarač u BiH, koji ne smije da se suprostvi toj vojnoj alijansi, iako je Srbe uvjeravao u suprotno”, navodi se u saopštenju.

Ističu da su kadrovi SNSD-a započeli NATO put BiH, a Dodik ga slanjem već drugog Godišnjeg nacionalnog plana u štab sjevernoatlantskog saveza dovršava, dok svih ovih godina zamajava javnost da je on tobožnji protivnik NATO integracija.

“Imajući u vidu da godinama jedno priča, a drugo radi, za očekivati je da će ponovo pokušati da slaže da NATO nije na Manjači, ni u Glamoču, da treba vjerovati njemu, a ne svojim očima, te da on zapravo spriječava održavanje vježbi koje su u toku. Nakon toliko prevara, nova laž mu ni kod koga neće proći”, navodi se u saopštenju.

(E.M)