Vijesti 30.01.2018.

Pedofilu šest godina zatvora!

ČITANJE: 1 minuta

Okružni sud u Banjaluci osudio je pedofila B. A. (43) na šest godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja 11-godišnje rođake iz okoline Banjaluke.

Kako je saopšteno iz suda B. A. je oglašen krivim za krivično djelo polno nasilje nad djetetom.

– U izrečenu kaznu zatvora optuženom je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 23. juna do 6. septembra prošle godine. Pored kazne zatvora optuženom se izriče i bezbjednosna mjera zabrane približavanja i komunikacije sa žrtvom u trajanju od tri godine, od pravosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno u zatvoru ne uračuva u trajanje ove mjere – saopštio je banjalučki Okružni sud.

Kako saznaje SrpskaCafe riječ je o stricu žrtve koji je nakon hapšenja priznao da je zlostavljao djevojčice. Monstrum je otkriven krajem juna prošle godine zahvaljujući školi koju djevojčica pohađa.

Naime, djevojčica se povjerila jednoj nastavnici, koja je odmah alarmirala sve nadležne službe. Pokrenuta je istraga i uz pomoć socijalnih radnika, psihologa i drugih stručnih lica žrtva je ispričala kroz kakav pakao je prolazila. Zlostavljanje se odvijalo u kući djevojčice, dok su joj roditelji bili odsutni.

(SrpskaCafe)