Vijesti 31.10.2018.

PETICIJA UZALUD Očekivali nove polaske autobusa, a ostali bez pola starih

ČITANJE: 2 minute

Mještani naselja Šušnjari i Veliko Blaško, u opštini Laktaši, pisali su peticije za uvođenje još autobuskih polazaka do Banjaluke, a umjesto povećanja njihovog broja – ukinuto im je više od pola postojećih!

Mještani ova dva naselja, udaljena od Banjaluke 15-20 kilometara, do kojih saobraća autobuska linija 29, koja prolazi kroz Šušnjare do Velikog Blaškog, kažu da dovoljan broj polazaka nisu imali ni dosad.

Dodaju da su zbog toga često išli do obližnjeg banjalučkog naselja Priječani, gdje su drugim prevoznikom išli do Banjaluke.

“Dosad smo imali 10 polazaka, s tim da nam je zadnja linija koja saobraća iz Banjaluke u 19.10. Pisali smo peticije za uvođenje novih linija, a umjesto toga dobili smo ukidanje postojećih”, rekao je Siniša Gajić iz Velikog Blaškog.

U preduzeću “Autoprevoz” potvrdili su da će od novembra samo četiri polaska postojati na relaciji Banjaluka – Veliko Blaško.

“Primorani smo da pređemo kod drugog prevoznika da bismo na vrijeme stizali na posao, a učenici u školu. Dolazi zimski period i biće nam teško jer i kada pređemo kod drugog prevoznika do najbliže autobuske stanice moramo pješačiti najmanje dva kilometra”, kaže Gajić.

Mještani apeluju da im vlasti izađu u susret i da im barem vrate polaske koji su dosad postojali.

Dejan Mijić, direktor “Autoprevoza”, kazao je da na toj liniji ne postoji dovoljan broj putnika da bi se režim saobraćaja održavao kao dosad.

“Linije će biti prilagođene, ali će se voditi računa da se obezbijedi da svi putnici s tog područja imaju mogućnost da na vrijeme stignu na posao, kao i učenici u školu i da se vrate na vrijeme, a da pri tome ne izgube vezu s Banjalukom”, rekao je Mijić.

Dodao je da će ova novonastala situacija nekome manje odgovarati, ali da pokušavaju da nađu najbolje rješenje u saradnji s mjesnom zajednicom Veliko Blaško i opštinom Laktaši.

(Nezavisne)