Pismo čitalaca: Hvala svima koji su nam pomogli da se oprostimo od našeg Duke

“Kada je srce mog Duke prestalo da kuca došao je pregršt teških dana, neprospavanih noći, bespomoćnih misli i besciljnih koraka u sitnim satima.

Teške dane i neopisivu bol ublažili su dobri ljudi, koji su svojim nesebičnim trudom učinili da ponovo vidimo svog Duška.

Ovom prilikom bismo željeli da izrazimo neizmjernu zahvalnost Milici Spasojević-Stupar i svim ljudima koji su se angažovali na prikupljanju sredstava, kako bismo mogli posljednji put da se oprostimo od našeg Duke, kao i “Nezavisnim novinama” koje su od prvog dana pratile ovu akciju.

Otišao je u daleku zemlju u potrazi za boljim životom, pun nada i očekivanja, a kada je došao da nas obiđe obasjalo nas je njegovo nasmijano lice i u sjećanju će nam zauvijek ostati taj prizor i takvog zauvijek želimo da ga se sjećamo.

Nebo nam je, nakon smrti njegovih roditelja, povjerilo brigu za njegovo odrastanje, a mi nebu povjeravamo našeg Duku u nadi da je on sada na nekom mnogo ljepšem mjestu.

Tetka Mila i tetak Marinko Tešanović

Banjaluka”

(Nezavisne)

Propusti u svakom trećem vrtiću

Prosvjetna inspekcija u Srpskoj lani je u gotovo svakoj trećoj kontrolisanoj predškolskoj ustanovi utvrdila propuste u radu.

E-udžbenici neće uskoro pred đake

Đaci u osnovnom obrazovanju u Republici Srpskoj još dugo će nositi đačke torbe, u kojima će biti udžbenici, radne sveske, vježbanke i školski pribor, jer nadležni kažu da elektronski udžbenici neće u skorije vrijeme da zažive u ovim obrazovnim ustanovama.

Kolovozi klizavi, obustave zbog izlivanja vode, klizišta i odrona

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, na pojedinim dionicama i dalje su obustave zbog izlivanja vode i klizišta, a zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Drvar-Marin Brod, pa se preporučuju alternativni pravci, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.