Pismo čitalaca: Hvala svima koji su nam pomogli da se oprostimo od našeg Duke

“Kada je srce mog Duke prestalo da kuca došao je pregršt teških dana, neprospavanih noći, bespomoćnih misli i besciljnih koraka u sitnim satima.

Teške dane i neopisivu bol ublažili su dobri ljudi, koji su svojim nesebičnim trudom učinili da ponovo vidimo svog Duška.

Ovom prilikom bismo željeli da izrazimo neizmjernu zahvalnost Milici Spasojević-Stupar i svim ljudima koji su se angažovali na prikupljanju sredstava, kako bismo mogli posljednji put da se oprostimo od našeg Duke, kao i “Nezavisnim novinama” koje su od prvog dana pratile ovu akciju.

Otišao je u daleku zemlju u potrazi za boljim životom, pun nada i očekivanja, a kada je došao da nas obiđe obasjalo nas je njegovo nasmijano lice i u sjećanju će nam zauvijek ostati taj prizor i takvog zauvijek želimo da ga se sjećamo.

Nebo nam je, nakon smrti njegovih roditelja, povjerilo brigu za njegovo odrastanje, a mi nebu povjeravamo našeg Duku u nadi da je on sada na nekom mnogo ljepšem mjestu.

Tetka Mila i tetak Marinko Tešanović

Banjaluka”

(Nezavisne)

Čubrilović otvorio brdsku auto-trku “Nagrada Banjaluke 2018”

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otvorio je danas u Banjaluci Desetu brdsku auto-trku “Nagrada Banjaluke 2018” koja je okupila 40 takmičara iz cijele BiH. Čubrilović je rekao da ova trka važna za razvoj, unapređenje i popularizaciju auto-sporta, ali i afirmaciju Banjaluke i Republike Srpske. “Ova trka je sklop svega onoga što treba da

OTKRIVEN SPOMENIK Poštovanje i počast borcima Starčevice

U naselju Starčevica, danas je otkriven spomenik na kojem se nalaze imena 102 poginula borca Vojske Republike Srpske sa područja ove mjesne zajendice. Spomenik su otkrili gradonačelnik Igor Radojičić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović, zajedno sa dvoje djece poginulih boraca.

BORIS SPASOJEVIĆ: Milioni uloženi u razvoj Laktaša

Za projekte iz raznih oblasti na području Laktaša od početka ove godine uložena su 5,2 miliona maraka, a cilj je da ta ulaganja u narednom periodu budu još veća, istakao je predsjednik lokalne Skupštine Boris Spasojević.

GAJANIN: Konfucijev institut važna veza sa Kinom

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da banjalučki Konfucijev institut predstavlja jedan od aktivnijih dijelova Univerziteta, zahvaljujući rukovodstvu i svim zaposlenim. “Konfucijev institut od samog osnivanja ima ogromnu podršku Univerziteta, ali i resornog ministarstva, Vlade Republike Srpske i predsjednika Srpske Milorada Dodika”, rekao je Gajanin sinoć novinarima u banjalučkom Kulturnom centru “Banski dvor”

Servisne informacije za 23. septembar

Servisne informacije za nedjelju, 23. septembar 2018. godine: Policijska uprava Evidentirana su dva krivična djela. Javni red i mir je narušen jedanput. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, bez povrijeđenih lica. Služba hitne pomoći U stanici hitne pomoći pregledano je 87 odraslih pacijenta, 14 djece i obavljeno je 17 kućnih posjeta. Vatrogasna jedinica Vatrogasna brigada je