Vijesti 22.02.2018.

Plavi telefon te treba: Poziv za nove volontere i volonterke!

ČITANJE: 2 minute

Savjetodavna linija za djecu i mlade Plavi telefon u potrazi je za novim volonterima i volonterkama.

Tražimo osobe starije od 19 godina koje:

 • tokom mjeseca aprila i maja mogu proći obuku i početi sa savjetodavnim radom na liniji
 • tokom ljeta mogu volontirati na telefonu, sa maksimalno mjesec dana izostanka
 • žele pomoći i biti podrška djeci koristeći empatiju i stečena znanja
 • odgovorne su i motivisane za građenje sebe kao ličnosti
 • trenutno borave u Banjaluci

Odabrani volonteri i volonterke će dobiti:

 • obuku iz oblasti telefonskog savjetodavnog rada sa djecom
 • sertifikovani asertivni trening
 • redovne grupne supervizije
 • rad u dinamičnoj nevladinoj organizaciji
 • mentorstvo i pomoć prilikom volontiranja
 • potvrdu o obavljenom volontiranju

Koje su obaveze volontera/ki?

Osoba koja zadovolji uslove na intervjuu prolazi kroz 40 sati obuke za rad na savjetodavnoj liniji za djecu. Minimalno je potrebno volontirati 4 sata sedmično i prisustvovati grupnim supervizijama koje se održavaju dva puta mjesečno i traju po 2 sata.

Prijavi se, proširi znanje i pomozi nam da omogućimo svakom djetetu ostvarivanje njegovih prava.

Da biste se prijavili na konkurs potrebno je da sa stranice http://novageneracija.org/volonteri.php preuzmete formular za volontere/rke i pošaljete ga na [email protected] do 20. marta. Za sve dodatne informacije pozovite 051/923-270 ili pišite na [email protected]. Najbolji kandidati/tkinje će biti pozvani na intervju, nakon čega kreće obuka odabranih volontera/rki.

Novi savjetnici i savjetnice su nam potrebni jer…

Povećan broj poziva ka ovoj liniji, te sve veća potreba djece za savjetovanjem i podrškom zahtijevaju povećanje broja članova/ica tima Plavog telefona. U 2018. godini očekujemo i do 7000 poziva.

Većina poziva koje dobijamo tiču se nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja djece, porodičnih i vršnjačkih odnosa, razvoja i seksualnosti, te problema u školi. Odabrani kandidati će proći obuku kako bi mogli da adekvatno odgovore na svako pitanje iz tih oblasti koje im dijete postavi. Takođe će im biti dodijeljen mentor uz koga će se pripremati za volontiranje na liniji.

Mi vjerujemo da svako dijete ima pravo glasa, pomozimo im da se taj glas čuje!

Još informacija o Plavom telefonu…

Plavi telefon je besplatna linija za djecu iz Bosne i Hercegovine. Prilikom zvanja nije potrebno ostavljati lične podatke, a zahvaljujući kompaniji M:tel, pozivi su besplatni bez obzira na mrežu iz koje pozivate. Linija je trenutno otvorena svakog radnog dana od 9 do 17 časova, a njen rad takođe pomažu Mediabord, Metromedia, Ježurko i Studio design. Linija radi od 2013. godine ispred Udruženja Nova generacija. Za više informacija posjetite http://www.plavitelefon.ba ili našu fb stranicu Plavi telefon BiH.

Postani savjetnik Plavog telefona

POSTANI SAVJETNIK NA PLAVOM TELEFONU*******************Tražimo mlade ljude, starije od 19 godina, koji su odgovorni, empatični, savjesni i žele da svoje vrijeme posvete pružajući podršku djeci.Prijavi se, proširi znanje i pomozi nam da omogućimo svakom djetetu ostvarivanje njegovih prava.Mi vjerujemo da svako dijete ima pravo glasa, pomozimo im da se taj glas čuje.*******************Popunjenu prijavu možeš poslati do 15. novembra na mail adresu volontiraj@novageneracija.orgLink za prijavu: http://www.novageneracija.org/volonteri.phpZa više informacija obratite nam se u inbox, putem mail-a volontiraj@novageneracija.org ili na telefon 051/923-270.

Gepostet von Plavi telefon BiH am Mittwoch, 25. Oktober 2017