Vijesti 22.04.2016.

Plenarna sjednica Post Europ-а u Jerevanu

ČITANJE: 1 minuta
poste
Pošte Srpske učestvuju na Plenarnoj sjednici Postjuropa (Post Europ), te na Forumu direktora poštanskih operatera, u glavnom gradu Jermenije, Jerevanu.

S obzirom na to da sjednica predstavlja nastavak sjednice održane na Kipru, nastavljena je i diskusija na temu „Suočavanje sa izazovima“.

Evropski poštanski operateri uvijek su imali vodeću ulogu u razvoju poštanskog sektora u proteklim godinama. Danas, poštanska djelatnost suočava se sa sve više izazova, i aktivnosti poštanskih operatera, te odluke koje donose, oblikovaće budućnost u ovoj oblasti. žSvakako, razvoj poštanske djelatnosti u narednom periodu trebalo bi razvijati u pravcu E trgovine i poštanskih finansijskih usluga. Ovim bi najveći konkurenti bili pretvoreni u poslovne partnere poštanskih operatera, a to partnerstvo bi se ogledalo upravo u E trgovini.

Pošte Srpske od svog članstva u Postjuropu 2008. godine, aktivno učestvuju u godišnjem susretu direktora javnih evropskih poštanskih operatera.

Plenarnoj sjednici, u ime Pošta Srpske, prisustvuje Nikola Šupljeglav, savjetnik direktora. Domaćin Sjednice je Pošta Jermenije.

Kao i uvijek, Plenarna sjednica će pružiti poštanskim rukovodiocima iz cijele Evrope priliku da se sastanu, razgovaraju i razmijene gledišta o poštanskoj djelatnosti.

(PR)