Magazin 30.04.2018.

PLESNI STUDIO POINT Plesom izborili plasman na Evropsko prvenstvo

ČITANJE: 2 minute

Dugogodišnji trud i rad članova plesnog studija “Point” rezultirao je odličnim uspjehom na nedavno održanom takmičenju “InterDanceFest” u Sarajevu i plasmanom pet plesača direktno na Evropsko prvenstvo u Italiju.

Trener i koreograf u “Pointu” Snježana Lazić rekla je da bi ovaj klub na evropskom prvenstvu u šou-densu, koje će biti održano u Đenovi od 24. do 27. maja, trebalo da se predstavi sa četiri plesne tačke, od čega su tri solo nastupa.

– Planirano je da Lana Pavlović, u kategoriji djece, izvede plesnu tačku pod nazivom “Sorrow is not my name”, da Anđela Pavlović, u kategoriji juniora, u plesnoj tački bude lik Ursule iz “Male sirene”, a da Kristina Bratić, u kategoriji odraslih, u tački “Zov iz dubine” bude sirena koja mami moreplovce u propast – rekla je Lazićeva.

Pored solo tački, ovaj plesni studio, u kategoriji odraslih, planira i nastup para – Dragane Kusturić i Kristine Bratić u tački “Izaberi život”.

– Za odlazak na Evropsko prvenstvo potrebna su velika novčana sredstva koja klub i članovi ne mogu obezbijediti sami jer smo snosili troškove za sva prethodna takmičenja – rekla je Lazićeva i apelovala na one koji su u mogućnosti da im finansijski pomognu.

Plesni studio “Point” osnovan je u maju 2011. godine, a već ima zavidne rezultate.

– Naši članovi okitili su se sa 87 zlatnih, 48 srebrnih i 25 bronzanih medalja, koje su osvojene na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima – istakla je Lazićeva.

Dodala je da su, kao kreativni tim i sa više od 100 plesača, organizovali i pred mnogobrojnom publikom odigrali sedam samostalnih, koreografski različitih, cjelovečernjih, plesnih koncerata u Kulturnom centru “Banski dvor”.

– Naš cilj je da izgradimo kvalitetne igrače, ujedno  kao individue i kao timske plesače, a koji  su  disciplinovani, posvećeni zajednici i koji ispunjavaju svoje obaveze – navela je Lazićeva.

“Point” trenutno ima 130 članova, od četiri do 36 godina starosti, a treninge vode iskusni koreografi i treneri, koji su dugogodišnji državni prvaci u plesu. Ovaj plesni sudio punopravni je član Saveza modernih plesova BiH i Gradskog plesnog saveza.

Nastupi

Članovi plesnog studija “Point” u proteklih sedam godina nastupali su na brojnim manifestacijama, između ostalog, na republičkim školskim takmičenjima u sportskoj gimnastici i u rukometu.

– Svojim učešćem uljepšali smo susrete dječjeg dramskog stvaralaštva, a nastupili smo i na memorijalnoj akademiji “Bili su samo djeca”, manifestaciji “Dani Petra Kočića”, muzičkom festivalu “Mali kompozitor”, te na svečanim akademijama povodom obilježavanja sto godina Prvog balkanskog rata i Dana Republike Srpske – naveli su u “Pointu” i dodali da su nastupali i prilikom obilježavanja 70 godina “Elektrokrajine”, Dana grada Banjaluka i na drugim manifestacijama.

(Glas Srpske)