Biznis 06.07.2016.

Pljušte otkazi u „Krajina osiguranju“

ČITANJE: 1 minuta

Kraj radnog vremena za šesnaest radnika „Krajina osiguranja“ značilo je i kraj radnog odnosa. Juče su im uručeni otkazi.

Indijski vlasnik nastavio je obračun sa radnicima koji su se pobunili protiv metoda novog poslodavca. Pored spiska sa imenima nepoželjnih, firmom kruži i obrazloženje vlasnika.

– Ja lično sam dobio otkaz. Ovdje piše „onaj ćelavi što je davao negativne izjave za medije“. Oni nas ne šalju na ulicu, već direktno na groblje, ja imam 57 godina, nemam više od deset godina života. Kad pošalješ sa 30 godina momka, možeš reći da si ga poslao na ulicu – kaže Želimir Trninić.

Pred firmom i nakon kraja radnog vremena

Radnici „Krajina osiguranja“ pred firmom su ostali i nakon radnog vremena. Osim onih koji su istupali u medijima, Navinu Agarvalu zasmetali su i oni koji su pokušali sindikalno da se organizuju.

– Ovim putem opet apelujem na vlast, na ministarstvo finansija, i na nadležne organe da se uključe u našu priču. Mi se svi nadamo da će se nešto desiti, svi su upoznati sa tim, i sve smo dokumentovali – naglasio je Slobodan Bobar.

Bez odgovora o razlozima otkaza

Zašto su uručeni otkazi, juče u “Krajina osiguranju” niko nije mogao dati odgovor.

Osim nečuvenog načina, radnici tvrde da uručeni otkazi nisu u skladu sa statutom firme.

Njih, tvrde, može da podjeli samo generalni direktor, koga je Agarval takođe razriješio dužnosti.

Haos traje mjesecima

U banjalučkoj firmi mjesecima traje haos, pa su ih nedavno posjetili i krim inspektori.

Dok se, prema tvrdnjama radnika, sa jedne strane novi vlasnici obračunavaju sa zaposlenim, istovremeno dovode svoje ljude kojima daju platu od nekoliko hiljada maraka.

(ATV)