Vijesti 05.12.2017.

Počela popravka pješačkog mosta u Priječanima

ČITANJE: 1 minuta

Ekipe “Prijedorputeva” započele su radove na popravci pješačkog mosta preko rijeke Vrbas u Priječanima, u nastojanju da ovu komunikaciju osposobe za bezbjedan prelaz poslije prvobitno, loše izvedene rekonstrukcije mosta.

Ovo je prva faza radova, i kako su naveli u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, podrazumijeva pripremne radove u radionici, izradu čeličnih profila i ostalo.

Izvođač radova je dužan da u roku od četiri mjeseca izvrši neophodne popravke u konstrukciji mosta, kako bi on konačno bio bezbjedan za prelaz pješaka. Prelaz na ovom mostu, koji spaja Priječane i Zalužane, zabranjen je već mjesecima pošto se ispostavilo da su radovi na podizanju mosta, koji je uništen u katastrofalnim poplavama 2014. godine, loše izvedeni.

Prema projektu, radovi na rekonstrukciji obuhvataju sljedeće radove: zamjena deformisanih elemenata, ojačanje poprečnih nosača, ugradnja kosnika, ojačanje donjeg i gornjeg pojasa rešetke, montaža dodatnih dijagonala, utezanje vešaljki, te ugradnja sekundarnih stubova ograde.
Vrijednost popravke iznosi blizu 100.000 KM.