Biznis 16.11.2016.

Počela priprema za dodjelu novogodišnjih paketića mališanima u Banjaluci i Mrkonjić Gradu

ČITANJE: 1 minuta

Tvornica obuće “Bema” počela je sa pripremom za dodjelu novogodišnjih paketića, gdje svake godine za djecu svojih radnika podijeli u prosjeku 450 do 500 paketića u Banjaluci i Mrkonjić Gradu.

Navedeni podatak potvrđuje, ističu iz ove firme, da je Bema društveno odgovorna firma po pitanju nataliteta, što je skupo košta jer Fond Zdravstvenog osiguranja refundira u netu 70% za vrijeme trudničkog bolovanja, a kad se žena porodi Fond refundira 100 % u netu.

– Fond Zdravstvenog osiguranja isto tretira trudnicu od dva mjseca koja čuva trudnoću, kao i osobu koja je povrijedila prst. Nadamo se, a i tražimo da se na nivou države osnuje Fond za natalitet, u koji bi izdvajali sredstva i firme gdje su zaposleni muškarci koji imaju dobre plate, a ne da natalitet samo bude na teret industrije obuće – poručuju iz ove firme.

Takođe, ističu i da je svaki dan u Tvornici obuće “Bema” po pitanju bolovanja odsutno 150 radnika, od čega 80 trudnica i porodilja, a kad bi svi došli na posao, ističu, ne bi imali gdje sjesti.

(banjaluka.net)