Vijesti 15.03.2021.

Počela vakcinacija u Gerontološkom centru u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

– U Gerontološkom centru u Banjaluci danas je protiv virusa korona vakcinisano 35 od 105 zaposlenih, a u srijedu, 17. marta, počeće vakcinacija 281 korisnika, od njih 303.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Vladimir Makarić rekao je da je Vlada Srpske usvojila plan vakcinacije kojim su utvrđeni prioriteti.

“Planom je definisano da su prioritetna grupa za vakcinaciju protiv virusa korona zaposleni i korisnici ustanova socijalne zaštite. Interesovanje je veliko, a predviđeno je da bude vakcinisano oko 2.000 korisnika i 500 zaposlenih”, izjavio je novinarima Makarić i podsjetio da je do sada vakcinisano 150 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

Direktor Gerentološkog centra Vinko Lolić naglasio je da u ovom centru nije bilo zaraženih virusom korona, jer je rađeno u skladu sa propisanim mjerama.

“Zahvalan sam Vladi Republike Srpske i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite što su stara lica prioritet u vakcinisanju protiv virusa korona. Vakcinisali smo danas 35 zaposlenih, a sutra će ih biti vakcinisano 32. Proces vakcinacije biće završen u subotu, 20. marta”, rekao je Lolić.

(Srna/ N.S)