Vijesti 28.01.2023.

Počeli “Dani zime na Kozari”

ČITANJE: 1 minuta

Na Kozari je počela 16. privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari”. Organizovan je planinarski marš i održano skijaško takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola.

Niska temperatura i snježne padavine nisu spriječili učesnike da pređu stazu drugu sedam kilometara. Učestvovalo je osamdesetak planinara iz više planinarskih društava. Јedan od najstarijih među njima bio je 80-godišnji Dušan Lepir iz Srpca.

– Svakom šumarku, svakoj većoj šumi, svakoj gori, svakoj planini, dok god mogu trudiću se da budem pristan. Danas na Kozari je fantastično – rekao je Lepir.

Planinarski marš organizovao je prijedorski Kluba ekstremnih sportova “Albatros”.

– Organizovali ovaj marš za Dane zime. Staza nije preteška, inače smo je skratili zbog ovih snježnih padavina sa 13 kilometara na 7 kilometara, iz razloga što imamo starije populacije. Došli su nam gosti iz Srpca, Banjaluke, Kozarske Dubice, čak imamo par planinara iz Slovenije i naravno iz Prijedora – rekao je Danijel Pavičić iz Kluba ekstremnih sportova “Albatros” Prijedor.

S ciljem popularizacije skijanja, na Mrakovici je održan skijaški kup, koji je okupio pedestak učenike prijedorskih osnovnih i srednjih škola. “Dani zime na Kozari” završavaju se sutra, kada će biti organizovana sportsko-zabavna i gastro-takmičenja ekipa iz desetak opština i gradova.

(A.M.)