Vijesti 01.07.2022.

Počeli radovi: Nastavljena izgradnja glavne saobraćajnice kroz Priječane

ČITANJE: 2 minute

Na radost mještana, nastavljeni su radovi na izgradnji glavne saobraćajnice u naselju Priječani.

Radove na ovoj izuzetno važnoj saobraćajnici obišao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je rekao da Banja Luka svaki dan dobija nova gradilišta, te da nema tog mjesta ili naselja u kojem nećete vidjeti kran, bager ili neke druge mašine, jer u svakom dijelu našeg grada se radi nešto novo, gradi i modernizuje.

-Osim što u širem centru grada modernizujemo skoro 5 kilometara saobraćajnica, danas nastavljamo izgradnju i puta kroz Priječane, za koji će biti izdvojeno oko 680.000 KM. Iako će se raditi put u dužini od oko 200 metara, riječ je o veoma zahtijevnoj dionici uz rijeku Vrbas, te je potrebno uraditi i potporne zidove – poručio je gradonačelnik, dodavši da je početku radova svakako prethodilo i izazovno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i brojne druge procedure, koje je bilo neophodno riješiti.

On je istakao da se pored glavne saobraćajnice, u Priječanima radilo i na modernizaciji nekoliko sporednih ulica poput Bogojavljenske i Pritočke ulice, te da je u nekim dijelovima urađena i rasvjeta.

-Svakako je važno spomenuti da će, uz radove koje pokrećemo u naselju Trapisti, gdje smo pripremili sredstva za most, zatim dječije igralište, ali i uređenje obale Vrbasa na kojem će biti sagrađen i jedan novi kompleks, ovaj dio grada zaista dobiti jedan novi izgled – zaključio je gradonačelnik.

Mještanka ovog naselja Mirjana Savanović zahvalila se gradonačelniku što nije zaboravio mještane Priječana i što su nastavljeni radovi na izgradnji ovog puta, koji je prema njenim riječima veoma značajan za sve mještane.

Radove na ovoj dionici izvodi preduzeće ,,Kozaraputevi“ d.o.o. Banja Luka, a rok za izvođenje radova je 120 dana.

(E.M)