Vijesti 30.11.2021.

Počelo prikupljanje paketića za djecu iz udruženja “Četiri plus”

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” iz Banjaluke počelo je akciju prikupljanja paketića za djecu iz ovog udruženja, kako bi im uljepšali Nikoljdan i Novu godinu.

Predsjednik ovog udrženja Jovan Radovanović rekao je Srni da većina roditelja, koji su njihovi članovi, nije zaposlena i da čak 70 odsto njih nije u mogućnosti da svojim mališanima obezbijedi paketiće.

On kaže da su kontaktirali organizacije koje su godinama njihovi donatori, poput njemačke humanitarne organizacije “Adra”, koja im je više od sedam godina donor i od koje očekuju da će i ove godine obezbijediti određeni broj paketića.

Radovanović je rekao da im je cilj da obezbijede paketiće za svako djete u Udruženju i pozvao sve koji su u mogućnosti da pomognu.

On je naveo da banjalučko Udruženje ima više od 800 porodica koje imaju četvoro i više djece i da je ove godine dobilo više od 20 novih članova, te da im je potrebno najmanje 1.000 paketića.

“Vjerujem da ima ljudi dobrog srca koji će nam pomoći da obradujemo naše najmlađe članove, kao i prethodnih 14 godina”, istakao je Radovanović.

(Srna, E.M)