Vijesti 29.03.2018.

POČELO PROLJEĆNO UREĐENJE Osnovci sa zamjenikom gradonačelnika zasadili lipu

ČITANJE: 1 minuta

Početak proljećne akcije čišćenja i uređenja grada danas su ozvaničili najmlađi Bajalučani. Osnovci škole „Branko Radičević“ sa zamjenikom gradonačelnika Srđanom Amidžićem zasadili su lipu u dvorištu škole i pozvali sve građane, preduzeća i institucije da se uključe i u ovogodišnju akciju. 

-Akcija će trajati do 20. aprila ove godine. Cilj je da se prikupi što više krupnog otpada, koji ugrožava našu životnu sredinu,  U ovom periodu trebalo bi  da se rješimo kabastog otpada na organizovan način – rekao je zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić.

On je podsjetio da je akcija organizovana u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, a uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima, koja će vršiti odvoz.

Kao i ranijih godina, akcija će biti podijeljena na dva dijela. Tako će u periodu od 28. marta do  8. aprila, akcijom biti obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka – Jajce i platou Manjače.

Direktor „Čistoće“ Aleksandar Bajić je istakao da je ovo preduzeće spremno za sprovođenje ove akcije.

-Do 8. aprila kontejneri će biti postavljeni na desnoj obali Vrbasa. Od  8. do 20. aprila,  akcija će se provoditi u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju  magistralnom putu  Banja Luka-Prijedor i putu Banja Luka – Bronzani majdan – rekao je Bajić.

 Priredba

Prije sadnje drveta lipe, učenici OŠ „Branko Radičević“ organizovali su priredbu koju su posvetili uređenju grada. Direktorica Darija Mićić je podsjetila da škola tradicionalno učestvuje u izboru najuređenijeg dvorišpta i ujedno najavila skoro proširenje škole sa novih devet učionica.