Biznis 18.10.2018.

POČETNA VRIJEDNOST 450 HILJADA KM Na prodaju parcela u poslovnoj zoni “Ramići”

ČITANJE: 2 minute

Grad Banja Luka raspisao je danas oglas o prodaji parcele u poslovnoj zoni „Ramići“, namijenjene za izgradnju objekata privredne djelatnosti.

Na prodaju je ponuđena parcela građevinska parcela od 10.883 kvadratna metra, po početnoj cijeni od 456.106 KM.

Ova parcela će biti ponuđena na prodaju putem licitacije, koja će biti održana 5. novembra ove godine, u zgradi Gradske uprave, u sali br. 238/II, sa početkom u 12.00 časova.

Pravo učestvovanja u postupku licitacije imaju domaći i strani privredni subjekti – koji obavljaju proizvodnu djelatnost (pretežno čista industrija), djelatnost u vezi sa novim tehnologijama, razvojno-istraživačkom djelatnošću i uslužnom djelatnošću.

Svi zainteresovani ponuđači – sa pravom učešća, dužni su dostaviti prijavu za licitaciju, neposredno do 1. novembra 2018. godine, do 13.00 časova, na protokol Gradske uprave, kancelarija broj 14. Sve detaljnije informacije mogu se dobiti u Poslovnoj zoni, putem telefona brojevi: 051/ 220-280, 065/ 537-406 i 065/ 540-952.

Inače, na ponudi investitorima, uz tri slobodne parcele, u ovoj zoni je i velika proizvodna hala sa pripadajućim zemljištem i elektro-mašinskom opremom, procijenjene vrijednosti oko sedam miliona KM.

Prema podacima iz Poslovne zone, na ovoj lokaciji trenutno je aktivno 14 investitora koji su u različitim fazama kako izgradnje svojih privrednih objekata, tako i otpočinjanje proizvodnih procesa.

U razvoj ove zone i njeno opremanje u poslednje tri godine uložena su tri miliona KM, uključujući i donatorska sredstva od oko 531.000 KM.

Istovremeno, u pripremi je i nova poslovna zona „Jelšingrad“, koja bi trebala biti spremna za ulazak investitora u drugoj polovini iduće  godine. Trenutno, na ovom području je u toku promjena regulacionog plana, što je osnovni preduslov za uređenje.

-Donesen je nacrt izmjene dijela regulacionog plana „Jelšingrad“, koji je na javnom uvidu do 24. oktobra. Očekujemo da do kraja godine imamo usvojen prijedlog ovog plana i da iduće godine možemo ići sa infrastrukturnim opremanjem ove lokacije i ponudom parcela investitorima i na prostoru ove nove industrijske zone – kazali su u nadležnom Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

Druga banjalučka poslovna zona obuhvataće površinu od 2,8 hektara i riječ je o parceli na veoma atraktivnoj lokaciji u blizini moderne saobraćajnice za koju se cijeni da bi mogla privući veliki interes investitora.