Vijesti 26.03.2021.

Počinje dezinfekcija gradskih saobraćajnica, pojačane kontrole ZEV-ova

ČITANJE: 1 minuta

U okviru pojačanih preventivnih mjera i sprečavanja širenja zaraze virusom korona, večeras počinje pranje i dezinfekcija gradskih saobraćajnica.

Istovremeno, u okviru ovih preventivnih aktivnosti i u skladu sa dopisom Tima za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, Komunalna policija će pojačati nadzor nad dezinfekcijom stambenih zgrada, vrtića, ustanova i domova za starija lica.

Kada je riječ o ZEV-ovima, nadležno odjeljenje Gradske uprave je i proteklih dana još jednom obavijestilo i pozvalo zajednice etažnih vlasnika da dezinfikuju zajedničke prostorije stambenih zgrada.

Kako bi se spriječilo širenje zaraze, prošle sedmice su dezinfikovani autobusi javnog prevoza, parking automati, te prostor Doma omladine.

Ove preventivne aktivnosti nastavljaju se u narednim danima, kada će, uz javne saobraćajnice, biti dezinfikovana i dječija igrališta, te prilazi školama i vrtićima.

Takođe, kako bi se na licu mjesta uvjerili u adekvatno sprovođenje epidemioloških mjera propisanih od strane Gradskog štaba za vanredne situacije, predstavnici Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, obišli su prošle sedmice javne ustanove Centar za obrazovanje odraslih i Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, vrtić „Kolibri“ u MZ Lazarevo. Kako su potvrdili, u navedenim ustanovama se sprovode propisane mjere.

(E.M)