Vijesti 15.10.2017.

Počinje jesenje uređenje Banjaluke

ČITANJE: 2 minute

U Banjaluci sutra počinje jesenja akcija čišćenja i uređenja grada, koja će trajati sve do 10. novembra, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

“Namjera nam je da sugrađanima omogućimo da sav otpad koji imaju, izuzev građevinskog, iznesu na mjesta koja su određena za to”, rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On je rekao da je želja da građani iznesu što više krupnog otpada i starih stvari, a zatim da se prikupi što više opalog lišća, otpada i smeća iz rijeka i potoka.

Bilčar je podsjetio da je akcija uređenja grada uspješno provedena i na proljeće, te da je uz tu akciju i ova jesenja – u cilju što čistijeg grada i sprečavanja stvaranja divljih deponija.

On je rekao da se i ova akcija provodi u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, te uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima “Čistoća” i “Eko euro tim”, koja će odvoziti otpad.

“Otpad će se moći odložiti u postavljene kontejnere, kao i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz”, rekao je Bilčar.

On je ovom prilikom pozvao građane da se uključe u ove aktivnosti, podsjećajući da je akcija jesenjeg čišćenja i uređenja grada prvi put organizovana 2013. godine.

Jesenja akcija čišćenja i uređenja grada biće podijeljena na dva dijela, u periodu od 16. do 30. oktobra, kada će akcijom biti obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka – Jajce i platou Manjače.

Od 30. oktobra do 10. novembra, akcija će se provoditi u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka-Prijedor i putu Banjaluka–Bronzani majdan.

(Srna)