Vijesti 12.10.2018.

POČINJE JESENJE UREĐENJE GRADA Iznesite krupni otpad!

ČITANJE: 1 minuta

Jesenja akcija čišćenja i uređenja grada počinje u ponedjeljak, 15. oktobra i trajaće sve do 10. novembra.

Odvoz krupnog otpada, izuzev građevinskog, i ove jeseni biće organizovan u svim mjesnim zajednicama. Otpad će se moći odložiti u postavljene kontejnere, kao i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz.

Kako je predviđeno programom, u periodu od 15. do 29. oktobra, akcijom će biti obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka – Jajce i platou Manjače. Od 29. oktobra do 10. novembra, akcija će se provoditi u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju  magistralnom putu  Banja Luka-Prijedor i putu Banja Luka – Bronzani majdan.

-Želimo sugrađanima da omogućimo da sav otpad koji imaju, iznesu na mjesta koja su određena za to, kako bi uredili svoj životni prostor, a time i cijeli grad. Osnovni cilj akcije je da se spriječi stvaranje divljih deponija, te da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, opalog lišća, zatim otpada i smeća iz rijeka i potoka, te svake druge vrste otpada koji opterećuje i zagađuju našu životnu sredinu – kazali su iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove.

Ovom prilikom, pozvali su sugrađane da se uključe u akciju i iznesu otpad na za to predviđena mjesta.

I ovu akciju, nadležne gradske službe provode u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, te uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima „Čistoća“ i „Eko euro tim“, koja će odvoziti otpad.

U prošlogodišnjoj jesenjoj akciji čišćenja i uređenja sakupljeno je 495 tona otpada.