Počinje sezona pank koncerata

Banjalučki bend “Uvijek drugi” i sastav KDP iz Slavonskog Šamca nastupiće 9. decembra u banjalučkom klubu “City pub”.

Nikola Suvajac, organizator događaja, koji je takođe muzičar iz banjalučkog benda “Ispad”, ističe da je ovo prvi u najavljenom nizu koncerata pank bendova koji će se održati u gradu na Vrbasu.

“U našem gradu je oduvijek postojala pank scena. Čak i kad su se trendovi mijenjali, pank kao žanr je opstajao, nekada na marginama, a nekada u mejnstrimu”, ističe Suvajac.

Kaže da je vladala kraća pauza u promociji pank-rok bendova, ali da je namjera “Baterflaj booking” organizacije, koju predstavlja Suvajac, da u narednom periodu dovedu značajna imena ovog kultnog muzičkog žanra.

“Bend KDP postoji već 15 godina. Iza sebe imaju niz nastupa širom regiona kao i studijski album ‘Novi dan’, koji su objavili za izdavačku kuću ‘Slušaj najglasnije’. Moto ovog sastava je: ‘Sviramo dok nas smrt ne rastavi’. Banjalučki sastav ‘Uvijek drugi’ odavno privlači pažnju ljubitelja pank zvuka u gradu na Vrbasu, a na najavljenom koncertu momci iz ovog benda planiraju predstaviti i svoj autorski rad”, poručuje Suvajac.

KDP i “Uvijek drugi” prvi otvaraju najavljenu koncertnu sezonu. Organizacija “Baterflaj booking” je već dogovorila nastup sastava “Saša21”, čiji je član legendarni gitarista benda “KUD Idijoti” Saša Verada. Ovaj koncert će biti održan 23. decembra.

“Naša ideja je da vratimo pank zvuk tamo gdje on pripada. Pank muzika je nekada popularna, a nekada nije. Zapravo ona uvijek stoji na istom mjestu, a sve oko nje se mijenja. Kada nekakav bend iz pank žanra napravi opšteprihvaćen hit, onda žanr postaje malo popularniji. Primjer je sastav ‘Hladno pivo’, bend koji je nekada bio pankerski sada je mejnstrim, ili pak ‘Psihomodopop’ ili ‘Ritam nereda’, koji vješto godinama plivaju po liniji da se ubroje ili ne ubroje u pank žanr. Bilo kako bilo, ovaj zvuk ostaje tu gdje je i uvijek bio – na marginama kulture. Neprikosnoven i nepokolebljiv”, naglasio je Suvajac.

Svi zainteresovani ljubitelji ovog muzičkog žanra koji žele da poslušaju autorski rad sastava KDP i “Uvijek drugi” ulaznice mogu nabaviti u klubu “City pub” po cijeni od tri KM.

(Nezavisne)

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i

Banjaluka dobija prvi viteški festival “Kastrum 2018”

Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke planiraju da od 01.06. do 03.06.2018. godine organizuju viteški festival na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Očekuju okupljanje vitezova iz svih zemalja u okruženju. Za sada ne otkrivaju mnogo, osim da će se održati na tvrđavi Kastel, te da će se vitezovi takmičiti u tradicionalnim viteškim disciplinama.