Sport 17.06.2021.

Počinje Svjetski kup u raftingu: Banja Luka domaćin za više od 100 raftera

ČITANJE: 1 minuta

Svjetski kup u raftingu biće održan od 18. do 20. juna uz učešće 15 timova iz šest zemalja, koji će u muškoj i ženskoj konkurenciji odmjeriti snagu i umijeće na bukovima Vrbasa.

Rafting klub „Kanjon“, Rafting savez Republike Srpske i rijeka Vrbas ugostiće više od 100 raftera iz: Rusije, Rumunije, Mađarske, Letonije, Srbije i BiH.

Svi oni takmičiće se u četiri discipline: slalom, sprint, H2H, i spust, u kategoriji R6.

Kako su saopštili iz Rafting kluba Kanjon, na Vrbas su već stigli Rusi, koji će trenirati na bukovima Vrbasa, jer kako kažu, žele iz Banje Luke otići sa što više osvojenih medalja.

Trke u okviru Svjetskog kupa počinju u subotu u 09.00 časova na stazi Bijeli buk, a okončaće se u nedjelju u 13.00 časova ceremonijom dodjele medalja koja će biti održana u RC Kanjon u Karanovcu.

Izmjene u odvijanju saobraćaja

Tokom održavanja Svjetskog kupa, u cilju nesmetanog odvijanja manifestacije, na lokalitetu kanjon Tijesno, na  dijelu magistralnog puta Karanovac – Crna Rijeka, doći će do izmjene režima saobraćaja. Saobraćaj će se u subotu 19. juna na dionici puta Karanovac – Crna Rijeka na lokaciji odvijanja takmičenja, odvijati jednom saobraćajnom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila, postavljanje propisane saobraćajne signalizacije i kontrolu od strane policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Policijska uprava Banja Luka, u terminima od 08. 00 do 13.00 časova i od 14.30 do 17.30 časova.

(E.M)