Pojačane kontrole prodaje životnih namirnica

Odjeljenje za inspekcijske poslove pojačalo je ovih dana kontrole ugostiteljskih i svih drugih objekata, u kojim se prometuju životne namirnice i lako kvarljivi proizvodi.

Načelnik Odjeljenja Janko Kecman ističe da se naročito kontroliše priprema i promet hrane.

-Ovih dana pojačan je nadzor nad mjestima za prodaju brze hrane ali i drugih ugostitetljskih objekata kako bi utvrdili da li u tom pogledu postoje nepravilnosti – naglašava Kecman.

On ističe da su inspektori za hranu u junu, pored redovnih, počeli sa vanrednim kontrolama prodaje sladoleda.

-Vanredno uzorkovanje sladoleda koji se prodaje na otvorenom, urađeno je na osam lokacija, radi provjere njegove zdravstvene ispravnosti od čega je jedan uzorak sladoleda odstupao od referentnih vrijednosti zbog čega je izrečena kazna od 2.300 KM – kaže Kecman.

Što se tiče kontrole životnih namirnica na gradskoj tržnici u Banjoj Luci, ona je svakodnevna, s obzirom na to da nadležna inspekcija ima stalnu kancelariju na tržnici. Pored toga, jednom nedjeljno provodi se timski inspekcijski nadzor prometa životnih namirnica.

-Kontrola zdravstvene ispravnosti namirnica se obavlja i putem uzimanja uzoraka hrane od strane ovlaštenih laboratorija, koji se dostavljaju na laboratorijsko ispitivanje – rekao je Kecman izražavajući zadovoljstvo što u proteklom periodu prilikom takvih kontrola nisu utvrđene značajne nepravilnosti.

Kontrola obuhvata rukovanje hranom, njeno skladištenje, pripremu i isporuku. Prilikom kontrola provjerava se i temeperaturni režim čuvanja životnih namirnica, ispravnost ambalaže, deklarisanje namirnica, organoleptička svojstva, te sanitarno-tehnička opremljenost objekata, kao i higijena radnih površina, uređaja i opreme, te nadzor nad radnicima koji vrše pripremu, posluživanje i prodaju hrane.

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba