Vijesti 20.02.2019.

POLICIJA APELUJE: Odgovorim ponašanjem spriječimo neželjene posljedice požara!

ČITANJE: 1 minuta

Policijska uprava Banja Luka, s obzirom na trenutne temperature koje pogoduju izazivanju i širenju vatre, apeluje na građane, poljoprivrednike i šumske radnike, da ne pale vatru unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada….

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 19.02.2019. godine, u saradnji sa nadležnim vatrogasnim službama postupili su po prijavama građana da je došlo do požara na lokacijama, gdje je vatra zahvatila korov, nisko rastinje, suvu travu i  dio stambenog objekata. Požari su lokalizovani, nije bilo povrijeđenih lica, a izvršenim uviđajem konstatovano je da je izazvan nemarnim ponašanjem vlasnika i da je pričinjena znatna materijalna šteta.

Policijska uprava Banja Luka, s obzirom na trenutne temperature koje pogoduju izazivanju i širenju vatre, apeluje na građane, poljoprivrednike i šumske radnike, da ne pale vatru unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada ili na mjestima gdje, usljed nekontrolisane vatre, može doći do šumskog požara i požara na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana.

Takođe, apeluju da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala činite na odgovoran način, samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se mogu kontrolisati, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisma.

Podsjećaju građane da ukoliko primjete nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj -123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj – 122.

Policijska uprava Banja Luka će, u okviru svojih ovlašćenja, preduzeti zakonom propisane mjere protiv  svih lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu.

(Buka)