Vijesti 12.05.2017.

Policija na maturama

ČITANJE: 1 minuta

Policijska uprava Banjaluka u narednom periodu na mjestima okupljanja i proslava maturskih zabava srednjih škola vršiće pojačanu kontrolu na javnim mjestima da bi sve proteklo bez incidenata.

– S obzirom da se bliži kraj školske godine i da maturanti počinju sa organizovanjem proslava na javnim mjestima, policija će preduzeti određene preventivne aktivnosti da bi obilježavanje maturskih svečanosti proteklo bezbjedno, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Iz policije navode da su rukovodioci policijskih stanica u nadležnosti Policijske uprave počeli sa preventivnim aktivnostima i sprovođenjem mjera i radnji koje uključuju ostvarivanje neposredne saradnje sa direktorima i pedagozima srednjih škola, tržišnim i prosvjetnim inspektorima, te komunalnom policijom.

Osnovni cilj ovih aktivnosti je, kako se navodi, da predstojeće maturske zabave i proslave proteknu bez incidenata i bez konzumacije alkoholnih pića na javnim mjestima maloljetnih lica, a odgovorna lica su upoznata o mjerama koje će se preduzimati uoči i za vrijeme maturskih proslava.

Sve škole će biti upoznate o planskim i koordinisanim aktivnostima u vezi sa obezbjeđenjem predstojećih maturskih zabava, kao i svečanim defileom maturanata gradskim ulicama, dodaje se u saopštenju.

(mojabanjaluka.info)