Vijesti 25.12.2018.

POLICIJA: Novinar Vladimir Šušak nije privođen

ČITANJE: 1 minuta

Policijska uprava Banjaluka demantovala je da su pripadnici policije danas priveli dopisnika BHT-a iz ovog grada Vladimira Šuška.

“Policijska uprava Banja Luka nije u današnjim aktivnostima privela novinara Vladimira Šuška, kako su to pojedini mediji objavili, niti je bilo namjere da se ugrozi pravo na slobodu izražavanja i da se ometa bilo koji novinar u obavljanju svojih profesionalnih zadataka”, navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Kako se dodaje Šušak “prilikom obavljanja svojih dužnosti ispred Policijske uprave Banjaluka nije imao jasno istaknutu novinarsku akreditaciju, što je jasno definisano Smjernicama OSCE-a za medije u ophođenju sa policijom”.

“U tom istom dokumentu se navodi da novinari trebaju sa sobom nositi novinarsku karticu tokom obavljanja profesionalnih dužnosti, kao i da novinari trebaju poštovati  policijske procedure kada prilaze mjestima s ograničenim pristupom. Identitet gospodina Šuška, odnosno njegova profesija je utvrđena tek nakon profesionalnog i korektnog razgovora istog sa policijskim službenicima u PU Banjaluka”, zaključuje se u saopštenju.