Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

“To je psihički poremećena osoba”, kaže Jelene Pletikosa čiji su psi ranjeni.

“Imamo jednu ženku Belu, ona je ranjena u prsa, operisana je i rana je sanirana. Drugi pas je ranjen, odnosno okrznut po glavi, lakša je bila povreda. I mačak koji je najviše nastradao”, rekla je Jelena.

Na sve to, Jelena je pronašla i ranjenu mačku. Kaže da je veterinar potvrdio da su u pitanju rane nanesene malokalibarskom puškom. Ona, i suprug Danijel čude se da neko, tek tako, ide po naselju i puca na životinje. Neko ko to radi nije siguran ni za ljude, kažu Pletikose.

“Da su nekome smetali, da bi došao i rekao. Fino ljudski upozorio da smetaju psi. Uglavnom, preko dana oni su ovdje zatvoreni, po noći su pušteni. Ne znam da li smetaju ikome. Niko se nije žalio do sada. Najgore rani se životinja, ode pati se, umre u mukama nekim, inficira se sve. To uopšte nije jednostavno”, kaže Danijel Pletikosa.

U policijskoj upravi kažu su bili u naselju. Razgovarali su sa mještanima i sprovode istragu.

“Policisjki službenici nastavljaju sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji sa ciljem utvrđivanja svim relevantnih činjenica u vezi sa nezakonitim odstrelom životinja, a mještani su pozvani na saradnju i dostavljanje korisnih informacija koje će pomoći u rasvjetljavanju događaja”.

Od ubice kućnih ljubimaca, strahuje cijelo naselje, kažu mještani izbjegavajući kameru. Vjeruju da će policija što prije riješiti slučaj koji, kako kažu, nije nimalo bezazlen.

(ATV)

Propusti u svakom trećem vrtiću

Prosvjetna inspekcija u Srpskoj lani je u gotovo svakoj trećoj kontrolisanoj predškolskoj ustanovi utvrdila propuste u radu.

E-udžbenici neće uskoro pred đake

Đaci u osnovnom obrazovanju u Republici Srpskoj još dugo će nositi đačke torbe, u kojima će biti udžbenici, radne sveske, vježbanke i školski pribor, jer nadležni kažu da elektronski udžbenici neće u skorije vrijeme da zažive u ovim obrazovnim ustanovama.

Kolovozi klizavi, obustave zbog izlivanja vode, klizišta i odrona

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, na pojedinim dionicama i dalje su obustave zbog izlivanja vode i klizišta, a zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Drvar-Marin Brod, pa se preporučuju alternativni pravci, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.