Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

“To je psihički poremećena osoba”, kaže Jelene Pletikosa čiji su psi ranjeni.

“Imamo jednu ženku Belu, ona je ranjena u prsa, operisana je i rana je sanirana. Drugi pas je ranjen, odnosno okrznut po glavi, lakša je bila povreda. I mačak koji je najviše nastradao”, rekla je Jelena.

Na sve to, Jelena je pronašla i ranjenu mačku. Kaže da je veterinar potvrdio da su u pitanju rane nanesene malokalibarskom puškom. Ona, i suprug Danijel čude se da neko, tek tako, ide po naselju i puca na životinje. Neko ko to radi nije siguran ni za ljude, kažu Pletikose.

“Da su nekome smetali, da bi došao i rekao. Fino ljudski upozorio da smetaju psi. Uglavnom, preko dana oni su ovdje zatvoreni, po noći su pušteni. Ne znam da li smetaju ikome. Niko se nije žalio do sada. Najgore rani se životinja, ode pati se, umre u mukama nekim, inficira se sve. To uopšte nije jednostavno”, kaže Danijel Pletikosa.

U policijskoj upravi kažu su bili u naselju. Razgovarali su sa mještanima i sprovode istragu.

“Policisjki službenici nastavljaju sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji sa ciljem utvrđivanja svim relevantnih činjenica u vezi sa nezakonitim odstrelom životinja, a mještani su pozvani na saradnju i dostavljanje korisnih informacija koje će pomoći u rasvjetljavanju događaja”.

Od ubice kućnih ljubimaca, strahuje cijelo naselje, kažu mještani izbjegavajući kameru. Vjeruju da će policija što prije riješiti slučaj koji, kako kažu, nije nimalo bezazlen.

(ATV)

86. DAN “Pravda za Davida” i večeras na Trgu Krajine

Večeras je, po 86. put, na Trgu Krajine održano okupljanje “Pravda za Davida”. ”Dragi moj sine, mi smo 20. tačka kod nadležnih institucija. Saučesništvo je teži zločin od ubistva i za to je kazna do 45 godina. Dragi moj Đakac, sine moj, rekao sam na grobu, ko god se plaši, može otići”, rekao je Davor

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo