Policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Policija već nekoliko dana traga za osobom koja po banjalučkom naselju Trapisti puca na kućne ljubimce. Dosad je, vazdušnom puškom, ubio jednu mačku, drugu ranio, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

“To je psihički poremećena osoba”, kaže Jelene Pletikosa čiji su psi ranjeni.

“Imamo jednu ženku Belu, ona je ranjena u prsa, operisana je i rana je sanirana. Drugi pas je ranjen, odnosno okrznut po glavi, lakša je bila povreda. I mačak koji je najviše nastradao”, rekla je Jelena.

Na sve to, Jelena je pronašla i ranjenu mačku. Kaže da je veterinar potvrdio da su u pitanju rane nanesene malokalibarskom puškom. Ona, i suprug Danijel čude se da neko, tek tako, ide po naselju i puca na životinje. Neko ko to radi nije siguran ni za ljude, kažu Pletikose.

“Da su nekome smetali, da bi došao i rekao. Fino ljudski upozorio da smetaju psi. Uglavnom, preko dana oni su ovdje zatvoreni, po noći su pušteni. Ne znam da li smetaju ikome. Niko se nije žalio do sada. Najgore rani se životinja, ode pati se, umre u mukama nekim, inficira se sve. To uopšte nije jednostavno”, kaže Danijel Pletikosa.

U policijskoj upravi kažu su bili u naselju. Razgovarali su sa mještanima i sprovode istragu.

“Policisjki službenici nastavljaju sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji sa ciljem utvrđivanja svim relevantnih činjenica u vezi sa nezakonitim odstrelom životinja, a mještani su pozvani na saradnju i dostavljanje korisnih informacija koje će pomoći u rasvjetljavanju događaja”.

Od ubice kućnih ljubimaca, strahuje cijelo naselje, kažu mještani izbjegavajući kameru. Vjeruju da će policija što prije riješiti slučaj koji, kako kažu, nije nimalo bezazlen.

(ATV)

OTKRIVEN SPOMENIK Poštovanje i počast borcima Starčevice

U naselju Starčevica, danas je otkriven spomenik na kojem se nalaze imena 102 poginula borca Vojske Republike Srpske sa područja ove mjesne zajendice. Spomenik su otkrili gradonačelnik Igor Radojičić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović, zajedno sa dvoje djece poginulih boraca.

BORIS SPASOJEVIĆ: Milioni uloženi u razvoj Laktaša

Za projekte iz raznih oblasti na području Laktaša od početka ove godine uložena su 5,2 miliona maraka, a cilj je da ta ulaganja u narednom periodu budu još veća, istakao je predsjednik lokalne Skupštine Boris Spasojević.

GAJANIN: Konfucijev institut važna veza sa Kinom

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da banjalučki Konfucijev institut predstavlja jedan od aktivnijih dijelova Univerziteta, zahvaljujući rukovodstvu i svim zaposlenim. “Konfucijev institut od samog osnivanja ima ogromnu podršku Univerziteta, ali i resornog ministarstva, Vlade Republike Srpske i predsjednika Srpske Milorada Dodika”, rekao je Gajanin sinoć novinarima u banjalučkom Kulturnom centru “Banski dvor”

Servisne informacije za 23. septembar

Servisne informacije za nedjelju, 23. septembar 2018. godine: Policijska uprava Evidentirana su dva krivična djela. Javni red i mir je narušen jedanput. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, bez povrijeđenih lica. Služba hitne pomoći U stanici hitne pomoći pregledano je 87 odraslih pacijenta, 14 djece i obavljeno je 17 kućnih posjeta. Vatrogasna jedinica Vatrogasna brigada je

TRIBINA DNS-a U POTKOZARJU: Odlučno branimo Srpsku i stvaramo bolje uslove za život

Demokratski narodni savez predstavlja jedinstvenu političku opciju koja kontnuirano, od svog nastanka pa do danas, brani vitalne interese Republike Srpske. Jedina smo stranka koja nije glasala za prenos nadležnosti na nivo BiH, čak i u onim vremenima kada su to drugi olako prihvatali i radili na tome. Protivili smo se spekulativnim privatizacijama javnih preduzeća i