Vijesti 05.11.2017.

Polomio ogradu na mostu u Česmi, pa pobjegao s mjesta nezgode

ČITANJE: 1 minuta

Novoizgrađeni most u Česmi jutros je osvanuo sa polomljenom ogradom, nakon što je u noći sa subote na nedjelju auto udarilo u ogradu mosta koje na svu sreću nije završilo u rijeci, a vozač se udaljio sa mjesta nesreće.

Prema riječima mještana čuo se samo jak udar oko ponoći i dodaju da bi most trebalo što prije sanirati s obzirom da pored odraslih i djeca koriste ovaj most, pa bi se zbog dječije zainteresovanosti mogle desiti i neželjeni događaji.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, rekla je da nije bilo prijava za oštećeni most u naselju Česma, kao ni prijava za saobraćajnu nesreću.

Miladin Maličević, predsjednik Mjesne zajednice Česma, kaže da nije upoznat šta se tačno desilo sa urušenom ogradom, ali ako je ograda polomljena ili iskrivljena svakako je treba sanirati.

“Prema mojim saznanjima ograda je samo iskrivljena i to bi trebalo popraviti, ukoliko nema ograde svakako je opasno po pješake koji prelaze most”, rekao je Maličević.

Novoizgrađeni most dužine 85 metara preko rijeke Vrbanje u naselju Česma pušten je u funkciju 30. decembra prošle godine. Projekat je koštao 1,74 miliona KM, a finansirali su ga Gradska u prava i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstava i vodoprivrede RS.

 

(Nezavisne/ Foto: Velibor Tripić)