Vijesti 11.05.2017.

Polumaratonci ukazuju na potrebu za igralištem

ČITANJE: 1 minuta

Stanovnici Priječana Slaviša, Mirna i Slađana Momčičević i Srđan Miljković će u nedjelju, 14. maja, istrčati polumaraton da bi ukazali na problem nedostatka dječijeg igrališta i teretane u ovom naselju.

Želja pokretača ove inicijative je da konačno bude riješen dugogodišnji problem nedostatka kutka za djecu i vježbanje u ovom naselju.

– Volio bih da moje sestre, prijatelja i mene primijete nadležni iz Gradske uprave. Imamo više od 2.000 stanovnika, a nemamo nijedno dječije igralište sa toboganima, klackalicama i ljuljaškama. Školsko igralište je u jako lošem stanju jer su koševi pokidani, table polomljene, a kanal sa otpadnim vodama koji je u neposrednoj blizini je ono što tjera mlade od tog kutka za sport. Ono nije dovoljno ni za 95 đaka, koliko ih ima u područnoj školi – kazao je Momčičević.

Kaže da su organizovali i potpisivanje peticije o potrebi za igralištem koju su stanovnici Priječana masovno podržali.

– Svjesni smo da ima i drugih naselja u koja treba ulagati, ali nas godinama zaobilaze što se tiče problema mladih. Pored toga, tu je problem u vezi sa infrastrukturom, mostom i samom zgradom škole, odnosno barakom koja nema upotrebnu dozvolu. Takozvana rekreativna zona koja povezuje naselje sa Slatinom je u katastrofalnom stanju – rekao je Momčičević.

(glassrpske.com)