Vijesti 30.03.2017.

Porodici Kuzmić iz banjalučkog naselja Česma biće obezbijeđen alternativni smještaj

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS obezbijediće jedan od vidova alternativnog smještaja za porodicu Kuzmić, koja je danas trebalo da bude deložirana iz banjalučkog naselja Česma rekao je pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica Drago Vuleta.

– Porodica Kuzmić dijeliće sudbinu svih korisnika alternativnog smeštaja u smislu uključivanja u projekte i programe trajnog rješavanja stambenog pitanja- naveo je Vuleta.

On je pojasnio da će resorno ministarstvo do zakazivanja novog termina deložacije porodice Kuzmić, koja je u isključivoj nadležnosti Osnovnog suda Banjaluka, nastojati da obezbijedi najpovoljniji vid alternativnog smještaja – stambenu jedinicu koju bi ova porodica mogla otkupiti.

Vuleta kaže da je resorno ministarstvo bilo pristalo da drugoj strani iz Hrvatske plaća zakupninu za smještaj porodice Kuzmić u kući u kojoj se nalaze u Česmi godinu dana, a dok im trajno ne bude riješeno stambeno pitanje.

– Druga strana nas je dovela pred svršen čin tri dana prije deložacije Kuzmića, jer je zakonskom zastupniku prenijela da odustaje od ove mogućnosti, zbog toga što nisu saglasni svi članovi te porodice – rekao je Vuleta.

(EuroBlic)