Vijesti 22.12.2018.

Posljednja sjednica Skupštine u ovoj godini

ČITANJE: 1 minuta

Posljednja ovogodišnja sjednica Skupštine grada biće održana 26. decembra, sa 66 tačaka dnevnog reda.

Odbornici će između ostalog razmatrati prijedlog gradskog budžeta za 2019. godinu u iznosu od 133,87 miliona KM, rebalans budžeta za ovu godinu, te prijedlog odluke o usvajanju Strategije razvoja grada u periodu od 2018-2027. godine.

Skupština će razmatrati i Regulacioni plan dijela centralnog područja grada. Ovim planom, predviđena je gradnja solitera na tri lokacije sa maksimalno 12 spratova, ispred Dječijeg pozorišta RS trebalo bi da bude manji trg, a nešto nalik nekadašnjoj „Bašti sljezove boje“ planirano je u Ulici kralja Alfonsa.

Pred odbornicima će se naći još program uređenja gradskog građevinskog zemljišta i zajedničke komunalne potrošnje odjeljenja za saobraćaja i puteve i za komunalne poslove za narednu godinu. Tu je i plan rada Centra za predškolsko vaspitanje, te programi razvoja sporta i sufinansiranja kulturno-umjetničkog amaterizma, programa i projekata iz oblasti kulture za 2019. godinu, kao i godišnji kalendari kulturnih i turističkih manifestacija.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluka o taksi prevozu i o izmjeni Odluke o visini boravišne takse, programa rada Skupštine Grada za 2019. godinu, te više tačaka iz oblasti prostronog planiranja.

(Srpskainfo)