Vijesti 11.11.2018.

POSTAVLJANJE GRANITNIH PLOČA Dogodine nastavak obnove pješačke zone

ČITANJE: 1 minuta

U okviru druge faze obnove pješačke zone u centru grada, nastaviće se radovi na potezu kod zgrade Banskog dvora i Palate predsjednika. Rekonstrukcija ovog centralnog dijela grada biće obavljena naredne godine, odmah po okončanju tekuće obnove Banskog dvora.

-Popularni „Parkić“ je rekonstruisan i odlično prihvaćen od strane građana. Nastavljamo radove druge faze obnove centralne pješačke zone, koja će obuhvatiti prostor ispred Banskog dvora i Palate Predsjednika do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici Bana Milosavljevića – kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Prema njegovim riječima, plan je da se ta zona, površine 2.900 kvadratnih metara, u potpunosti rekonstruiše i da se od ove frekventne pješačke zone napravi moderno šetalište.

Sandić je naglasio da će taj prostor ispred Banskog dvora i Palate Predsjednika biti popločan granitnim pločama, uz izgradnju nove rasvjete, oborinske kanalizacije i instalacija, sa naglaskom na povećanje površina za sjedenje u odnosu na sadašnje stanje. Postojeći drvored će biti zadržan i dijelom obnovljen.

Kako je kazao, sa aktivnostima na uređenju pješačke zone u užem centru grada nastaviće se i u 2020. godini, za kada je planirana rekonstrukcija na potezu od Palate Predsjednika do Narodnog pozorišta Republike Srpske.