Vijesti 04.03.2021.

Potvrđeno: Malbašićevo preduzeće ruši zgradu u centru Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske potvrdilo je da je izdalo građevinsku dozvolu za uklanjenje objekta u centru Banjaluke.

U pitanju je prostor iza “Čajavčeve” zgrade oko kojeg je prije nekoliko dana postavljena privremena ograda. Iz Ministarstva su saopštili da je investitor “Tempo Gradnja” d.o.o. Banja Luka. Inače, to je preduzeće koje posluje u okviru “Malbašić Company” poznatog banjalučkog biznismena Veselina Malbašića.

Investitor bi nakon rušenja sadašnje zgrade trebalo da podnese zahtjev Ministarstvu za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju novog objekta. Prema regulacionom planu, na toj lokaciji je planirana izgradnja stambeno-poslovnog objekta.

Zvanično još nije poznato o kakvom objektu je riječ.

“Investitor u ovom trenutku nije obavezan da dostavi projekat, to možemo znati tek kad podnese zahtjev za izgradnju”, navode iz Ministarstva u odgovoru portalu Buka.

Iz firme Tempo Gradnja su poručili da će sve informacije o gradnji na ovoj atraktivnoj lokaciji preko puta Banskog dvora biti dostupne 15. marta ove godine.

U javnosti se ranije spekulisalo da će biti izgrađen poslovno-stambeni kompleks “Bijeli dvor”, ali iz Ministarstva kažu da nemaju više informacija o planiranom objektu.

Prema tim, još nezvaničnim informacijama, „Čajavčeva“ zgrada, u kojoj je između ostalih i kafić Combo, biće rekonstruisana i pretvorena u hotel „Inter“ sa pet zvjezdica i fasadom u stilu klasicizma. Svi objekti iza te zgrade, na prostoru do zgrade IRB-a trebalo bi da budu srušeni.

(E.M)