“PRAVDA ZA DAVIDA” Građani ne odustaju od borbe za pravdu i istinu

Građane Banjaluke ni kiša nije spriječila da se nanovo okupe na Trgu Krajine i da nastave da traže “Pravdu za Davida”.

Davor Dragičević, otac nastradalog Davida Dragičevića prvi je počeo obraćanje pred okupljenim sugrađanima, dobro poznatim riječima “Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša”.

“Saučesništvo u ubistvu teži je zločin od ubistva, kazna za ovo djelo predviđena je do 45 godina robije”, ponovio je još jednom Dragičević.

On je pozvao sve da dođu na veliki skup koji će se održati 7.7. na Trgu Krajine tačno u 19 časova.

Dragičević je rekao da je danas 81. dan kako traže istinu i pravdu, a da dosada imaju samo potvrdu o smrti koju je zabilježio Željko Karan.

Naveo je da je saučesnike i ubice davno imenovao i da više neće ponavljati, da oni znaju sve.

“Očekujem da 19-og svi u Narodnoj Skupštini dignu ruke sa zaključcima Anketnog odbora jer je to jedina pravda i istina, a sve ostalo je samo obmana”, rekao je Dragičević, te se zahvalio poštenim pripadnicima MUP-a na podršci.

Na Trgu je još jednom poručeno da niko neće odustati dok se ne sazna istina i dok krivci ne budu kažnjeni, a onda su se začuli dobro poznati zvuci pjesme koju je pokojni David napisao “Klinac u getu”.

(Nezavisne)

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo