Vijesti 18.10.2018.

PREDMET “TREZOR” Niko ne zna gdje je bivša supruga krunskog svjedoka

ČITANJE: 2 minute

Policija je obavijestila Okružni sud u Banjaluci da nisu mogli pronaći Oksanu Reljić, suprugu Milana Reljića, krunskog svjedoka u predmetu “Trezor”, u kojem se sedmorici optuženih sudi za seriju pljački teških oko dva miliona.

Dugo očekivana Oksana trebalo je danas da svjedoči u ovom procesu, ali se ponovo nije pojavila u sudnici niti ko zna kada bi se to moglo desiti.

Jasminka Jovišević, advokat optuženog Tomislava Kneževića (42), predložila je Sudskom vijeću na čelu sa Snježanom Kudrić da se obrate Graničnoj policiji BiH, kako bi se utvrdilo kretanje Reljićeve.

“Trebalo bi vidjeti s Graničnom policijom kada Oksana prelazi granicu, koliko često”, izjavila je Joviševića, ali povratnu informaciju od Sudskog vijeća nije dobila.

Oksana je, prisjetimo se, ovih dana trebalo da dođe u Srbac zbog udaje njene i Milanove kćerke.

Očekivalo se da će se potom pojaviti i u sudnici i reći šta zna o pljačkama, tokom kojih su, uglavnom iz banaka, odnošene vrtoglave cifre, ali od toga, bar zasad, nema ništa.

Ona po svemu sudeći najviše vremena provodi u Moskvi, što je nedavno potvrdio i Reljić, koji je svojstvo krunskog svjedoka dobio nakon što je pristao da svjedoči o tim pljačkama, te je već osuđen na 11 godina robije.

U predmetu “Trezor” sada se sudi Siniši Straživuku (49), Jovici Karaću (42), Milošu Mrđanu (42), Tomislavu Kneževiću (42), Đorđu Ćulumu (37), Aljoši Galiću (29) i Željku Pavloviću (40).

Ročište ni danas nije održano, jer Galić nije došao pošto je operisan. Navodno je imao problema sa žlijezdama te mu je presađivana i koža.

“Aljoša Galić imao je tešku operaciju. Mjesec dana neće moći doći”, rekao je njegov advokat Branko Gudalo.

Sudija Snježana Kudrić potom je pokušala da odredi sljedeći termin za ročište, ali je, koji bi god datum izabrala, nailazila na negodovanje bar jednog advokata, pošto oni imaju odranije preuzete obaveze.

Na opasku da se suđenje, što je prije moguće, mora nastaviti, jedan od advokata se, više za sebe, našalio riječima: “Mi se žurimo, ali se ne žuri Oksani”. Odlučeno je na kraju da sljedeće ročište bude održano tek za nešto manje od mjesec dana, odnosno 14. novembra.

(Nezavisne)