Vijesti 15.01.2023.

PREDRAG NEŠIĆ: Nije me strah, ne znam ko je mogao da mi zapali auto

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Predrag Nešić, čije auto je jutros zapaljeno na parkingu ispred zgrade u kojoj živi s porodicom, za N1 kaže, da ga je jutros u 5:45 sati probudila eksplozija.

“Izašao sam na prozor i vidio sam da moje auto gori, u tom momentu pozvao sam policiju i vatrogasce. Oni su došli na mjesto događaja, ugasili požar. To je sve što sam vidio”, kaže Nešić.

Upitan šta se dalje događalo, da li je davao izjavu u policiji Nešić odgovara: “Da, išao sam, davao sam izjavu policiji, oni su me pitali ko, šta, ja ne znam ništa. I najbitnije da istaknem da auto nije bilo kasko osigurano”.

Iako su cijeli dan ispred zgrade u kojoj živi policijski službenici, Nešić kaže, da nije tražio dodatnu policijsku zaštitu.

“Ne osjećam strah, nisam se uplašio”, kaže on.

S obzirom na to da se na zgradi prekoputa parking mjesta, na kojem je gorjelo auto nalazi videonadzor, Nešić kaže: “Gledao sam malo na video-nadzoru, u pitanju je Golf 2 bijeli, momak je došao s kapuljačom na glavi, posuo gorivo po automobilu, zapalio i otišao”.

Na pitanje da li smatra da je incident politički motivisan, Nešić odgovara “Ne znam to, majke mi”.

Podsjetimo, paljevina se dogodila rano jutros. Pored Nešićevog, bio je parkiran i automobil njegovog punca Mlađena Boživića, te je vatra je zahvatila i to vozilo. Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo su saopćili da policija traga za piromanom, prenosi N1.

(SB)

Oznake: Predrag Nešić