Magazin 26.03.2019.

Predstava „Bajka o psiću“ u Dragočaju, Verićima, Ljubačevu i Debeljacima

ČITANJE: 1 minuta

Dječije pozorište Republike Srpske organizuje drugi krug gostovanja u društvenim domovima prigradskih i seoskih naselja grada Banje Luke.

Ovoga puta, predstava „Bajka o psiću“ zasmijaće i uveseliti najmlađu publiku u Dragočaju, Verićima, Ljubačevu i Debeljacima i naučiti ih važnoj životnoj lekciji da niko nikoga treba da diskriminiše, da ljepota leži upravo u različitosti, da je čovjek najbolji onakav kakav je rođen i onakav kakav zaista jeste.

Predstavu je režirao doajen srpskog lutkarstva Živomir Joković, a likove animiraju glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske Đurđa Vukašinović, Đorđe Janković i Zorana Šuman. Predstava je namijenjena djeci uzrasta od tri i više godina i traje 40 minuta.

Vodeći se prethodnim pozitivnim iskustvom i reakcijom mališana na predstavu „Crvenkapa“ koja je u ovim društvenim domovima igrana u februaru mjesecu, Dječije pozorište Republike Srpske predstavu „Bajka o pisću“ igraće u utorak, 26. marta u 11.00 i 12.30 časova u Dragočaju, u srijedu, 27. marta, na Svjetski dan pozorišta, sa početkom u 11.00 časova u Ljubačevu, u četvrtak, 28. marta u 11 časova u Debeljacima i u petak, 29. marta u 11.00 časova u društvenom domu u Verićima.

Izvođenje ovih predstava u nedavno renoviranim društvenim domovima u Dragočaju, Verićima, Ljubačevu i Debeljacima, kroz projekat decentralizacije kulture na teritoriji grada, podržao je Grad Banja Luka.