Vijesti 07.10.2022.

Preko 60 zainteresovanih: Besplatna instruktivna nastava ponovo u Domu omladine

ČITANJE: 1 minuta

Besplatna instruktivna nastava u Domu omladine, koju realizuje Perpetum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice Banja Luka, biće nastavljena i u toku ove školske godine.

Naime, u pitanju je aktivnosti koja je godinu dana realizovana uz podršku Grada Banje Luke, a od ove godine biće realizovana uz podršku Grada Banje Luke i Instituta Kult.

-Sa besplatnom instruktivnom nastavom smo počeli u septmbru prošle godine, dakle ovo je treće polugodište koje radimo, i zainteresovanost je sve veća i veća. Do sada je preko 200 učenika osnovnih i srednjih škola prisustvovalo časovima, koji realizuju jednom sedmično u prostorijama Doma omladine. Najveća zainteresovanost učenika i roditelja je za predmete matematika i engleski jezik, potom slijede informatika, srpski, fizika, hemija i njemački jezik – navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako su sve  te predmete pokrivali do sada, te da tako planiraju i nastaviti u narednom periodu, naravno u zavinosti od potrebe učenika.

-Povratne informacije koje smo dobili od roditelja su i više nego pozitivne, naglašavaju da su ovi časovi pomogli njihovoj djeci da poboljšaju ocjene, da se socijaliuzuju više i da je taj pristup ljudi koji su zaduženi za instruktivne časove odličan, s obzirom da su uglavnom u pitanju mlađi ljudi, odnosno studenti pa je djeci lakše ostvariti komunikaciju s njima – poručuju.

Dodaju kako za ovaj sada nastavak instruktivne nastave već imaju vipe od 60 zainteresovanih učenika, te da se taj broj povećava iz dana u dan

Svi zainteresovani mogu da se prijave putem kontakt telefona 066/044-078, te da u SMS ili viber poruci, napišu ime i prezime djeteta, predmet i razred.

(E.M)