Vijesti 24.12.2018.

Preminuo bivši fudbaler Borca Mladen Timotijević

ČITANJE: 1 minuta

Bivši fudbaler Borca Mlađen Mlađo Timotijević, član generacije koja je 1961. godine uvela Banjalučane u Prvu saveznu ligu Jugoslavije, preminuo je u 81. Godini u Banjaluci. 

On je rođen u Beogradu, u Crvenoj zvezdi je igrao u mlađim selekcijama, „kucao i na vrata“ prvog tima da bi ga fudbalski put kasnije vodio u Čelik, Velež i Borac.

U Banjaluku je stigao 1959. godine i odmah na prečac osvojio srca navijača, driblinzima i golovima. Crveni dres je nosio osam godina, igrao je zajedno sa Kulenovićem, Knezom, Kasumovićem, Miljušem, Jurićem, Bestovinom, Tomljenovićem, Vezmarom, Spasojevićem, Jankovićem, ali i sa Pelcom, Gavrilovićem, E. Jusićem, Alagićem, Čorbegovićem, Fazlićem, Bećirbašićem…

Kada je zavšrio fudbalsku karijeru (1967. godine) posvetio se sudijskom pozivu. Penzionerske dane živio je u svojoj Banjaluci, a često, baš često dolazio je na Gradski stadion, jer je govorio, da bez Borca ne može.

Mladen Mlađo Timotijević otišao je sa životne scene, otišao je u bolji svijet, gdje ga čekaju njegovi saigrači i prijatelji Bili Kulenović, Nikica Vezmar, Ilija Miljuš, Brane Krivokuća, Pašo Bećirbašić, Smail Alagić… I, naravno, i tamo će se pričati o čemu drugome nego o fudbalu i – Borcu.

Sahrana Mladena Mlađe Timotijevića obaviće se danas u 13 časova na Gradskom groblju Pobrđe u Banjaluci.

(Srpskainfo)