Vijesti 04.08.2021.

PRETUČEN AKTIVISTA SNSD IZ DRVARA: Napadač mu poručio da će osjetiti posljedice ako i dalje bude pisao protiv Stanivukovića

ČITANJE: 1 minuta

Aktivista SNSD Bogdan Šobot, poznat na društvenim mrežama po čestim kritikama na račun Draška Stanivukovića, brutalno je pretučen juče u Drvaru.

Ovaj profesor istorije sumnja da je riječ o naručenom napadu, pošto mu je napadač, kojeg ne poznaje, nakon udarca poručio “da će tek osjetiti posljedice ako i dalje bude pisao protiv Stanivukovića”.

– Po prirodi nisam konfliktan, niti sam mogao ni da sanjam da me neko može napasti zbog političkih stavova koje iznosim. Bio sam šokiran kad me mlađi čovjek, kojeg nikada nisam vidio, udario šakom u glavu, te mi, dok sam bio u šoku, zaprijetio da ću tek osjetiti posljedice ako i dalje budem pisao protiv Stanivukovića – priča Šobot za Srnu.

Napad se, kako kaže, odigrao u utorak, oko 15.00 časova, kad ga je nepoznati muškarac “zaskočio” ispred ugostiteljskog objekta “Unac” u Drvaru.

– Izašao sam ispred kafića, kad je me taj muškarac zaskočio i brutalno napao. Tog čovjeka nikada u životu nisam vidio, a siguran sam da nije iz Drvara i okoline, pošto bi ga zasigurno prepoznao. Ovo je mala sredina, svi se međusobno poznajemo, i siguran sam da je smišljeno poslan da me ućutka – navodi Šobot.

Prema njegovim riječima, odmah poslije napada, slučaj je prijavio drvarskoj policiji od koje očekuje da što prije otkrije i kazni počinioca, ali i da utvrdi da li napad, kako sumnja, ima političku pozadinu i nalogodavce.

Šobot je na društvenim mrežama, a pogotovo Tviteru, poznat po iznošenju kritika na račun Stanivukovića. Posebnu pažnju javnosti privukao je kad je u javnosti kritikovao Stanivukovićevu ideju da u Banjaluci sagradi “park mira”.

(Srna/ N.S)