PREVENTIVNA AKCIJA Sječa osušenih stabala na više lokacija u centru grada

Više oboljelih stabala u parkovima i gradskim drvoredima biće uklonjeno u narednim danima, u okviru preventivne akcije gradskih službi.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, oboljela i sasušena stabla, koja predstavljaju potencijalnu opasnost za prolaznike, biće uklonjena na nekoliko lokacija na području užeg gradskog jezgra.

Kako je planirano, komunalne službe će sutra posjeći dva sasušena stabla u parku Petar Kočić. Riječ je o sasušenoj smrči i stablu „crnog oraha“.

– S obzirom na to da su u pitanju visoka stabla i da je riječ o parku u centru grada, koji posjećuje veliki broj naših sugrađana, prilikom njihovog uklanjanja komunalcima će pomoći i vatrogasci svojom dizalicom – kažu u odjeljenju.

U međuvremenu, narednih dana će na drugim lokacijama biti uklanjana sasušena stabla. Tako će u Parku Mladen Stojanović  biti uklonjena dva bora i jedan jasen. Kod Dječijeg pozorišta RS biće posječena dva potpuno suva duda, a ispred Narodnog pozorišta RS dvije lipe.

– Ova stabala se moraju ukloniti jer predstavljaju opasnost, a na njihova mjesta, tokom jeseni, biće zasađene mlade sadnice – ističu u Odjeljenju.

SINIŠA KARAN PREDSJEDAVAJUĆI SAVJETA Srpska dobila Savjet za ustavni poredak

Republika Srpska je dobila novog predsjednika, ali i Savjet za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske. Pet članova ima zadatak da prati i razmatra stanje u oblasti ostvarivanja i zaštite ustavne pozicije i nadležnosti RS i njenih institucija. Predsjedavajući Savjeta je Siniša Karan, a članovi Sredoje Nović, Predrag Ćeranić, Srđan Rajčević i Draga Mastilović. To je

DAVOR DRAGIČEVIĆ: “Sve ima granice strpljenja, pa i moje srce!”

Pjesma „Klinac u getu“ i večeras je odjekivala centrom Banjaluke, gdje je održan 240. skup „Pravda za Davida“. Okupljeni su na još jednom mirnom protestnom okupljanju zapalili svijeće za ubijenog mladića i poručili da ostaju uz Davora Dragičevića, te da će u borbi za istinu i pravdu biti istrajani. – Sutra je 21. novembar, ko

Obnova semafora kod Banskog dvora

Na raskrsnici kod Banskog dvora, sutra će biti isključen semafor od deset do 12 časova radi montaže novog semaforskog kontrolera. – Inače, proteklog vikenda na ovoj raskrsnici izvršena je zamjena kompletne semaforske opreme novom, tako da je za sutra preostalo još da se montira ovaj uređaj – rekli su u Gradskoj upravi. (Srpskainfo)